21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Üniversitelilerden örnek proje

Kırıkkale esnafından aldıkları destekle Yahşihan'a bağlı Mahmutlar Şarklısı Köyü'ndeki bir ilköğretim okulunu yenileyen toplum gönüllüsü 37 öğrenci, açılışı törenle gerçekleştirdi.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek kendilerine üniversiteli unvanını veren Kırıkkale'ye katkı sağlamak amacıyla yola çıkan 37 öğrencinin 1 ayı bulan çalışmaları sona erdi ve öğrenciler hayatları boyunca unutamayacaklarını bir açılış gerçekleştirdi.

Toplum Gönüllüleri olarak Yahşihan'a bağlı Mahmutlar Şarklısı Köyü'ndeki ilköğretim okulunu Kırıkkale esnafından aldıkları destekle baştan aşağıya yenileyen öğrenciler için en güzel tanımlamayı, Mahmutlar Şarklısı Köyü'ndeki ilköğretim okulunu Kırıkkale esnafından aldıkları destekle baştan aşağıya yenileyen öğrenciler için "Benim öğrencilerim" diyen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Çakmak yaptı. Proje çalışmaları 20 günü bulan, 7, 8 ve 9 Nisan tarihlerinde gece-gündüz çalışarak Mahmutlar Şarklısı İlköğretim Okulu'nu tepeden tırnağa yenileyen Toplum Gönüllüsü öğrenciler, bu kez alın teri döktükleri okulun açılışında bir araya geldi. Kırıkkaleli üst düzey yöneticilerin de büyük ilgi gösterdiği açılışta, heyecanları ve mutlulukları yüzlerinden okunan 37 üniversite öğrencisi adına konuşan ve projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları bulunan isimlerden birisi olan Nurbanu Eraslan, konuşmasında şunları söyledi:
"Bizler Kırıkkale Üniversitesi'nde okuyan Toplum Gönüllüsü gençleriz. Bir araya geldik ve 'Ne yapabiliriz?' diye düşündük. 'Küçük kardeşlerimizin daha iyi şartlarda okuyabilmesi için elimizden geldiğince bir şeyler yapabiliriz' dedik. Ardından bu projeyi hayata geçirdik. Projeyi yaparken çok yorulduk, ama köyde kaldığımız günlerden birinde küçük bir kardeşimize, 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' dedik. 'Üniversite öğrencisi olmak istiyorum' dedi. Bu cevap bütün yorgunluğumuzu aldı. Projeyi gerçekleştirirken bizlerden desteğini esirgemeyen herkese arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum."

Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kuzucu da öğrencilerin projeyle ilgili kendilerine ilk geldiğinde duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Son dönemde öğretmenlerin hep şehir öğretmeni olduğunu, köy öğretmeni bulmanın güçleştiğini düşünürken bu projeyle tanıştık. Bu projeyle çok sevindik ve destek verdik" dedi. Okulun yenileme çalışmaları sırasında gerek moral desteği gerekse araç takviyesiyle öğrencilerin yanında olan Yahşihan Belediye Başkanı Şefik Güneşer ise, "Biz bu arkadaşlarımıza, devletten beklenti olmadan el birliğiyle neler yapılabileceğini gösterdikleri için tekrar teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Çalışmanın örnek olduğunu dile getiren Yahşihan Kaymakamı Ünal Coşkun, eğitim sorununun çözülmesinin toplumun tüm bireylerini kapsayan bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Onlar 37 yürek, onlar 37 melek. Onlar 37 öğrenci. Aslında onlar 37 öğretici. Onlar bir işe başladılar ve bunu bitirdiler. Onlara destek olan tüm Kırıkkaleliler'e, kurum ve kuruluşlara, özellikle emeklerinden dolayı Bayrak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Sadıç'a teşekkür etmek istiyorum. Bu çalışmalar ilerleyen zaman içerisinde de devam edecek" açıklamasında bulundu.

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer'in başka bir program nedeniyle katılamadığı açılışa iştirak eden Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Türkiye'nin en temel problemi olan eğitim sorunu çözülmeden diğer sorunların çözülemeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:
"Eğitim sorunu çözülmeden gelişme ve kalkınma gerçekleştirilemez. Bu işe imza atan öğrencilerimize ve destek olan herkese teşekkürü bir borç biliyorum."

Konuşmaların ardından, Yahşihan Kaymakamlığı tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri, öğrencilere Kırıkkaleli yöneticiler tarafından takdim edildi. Daha sonra, yepyeni görünüme kavuşan okulun açılışı gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 21:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?