21
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Kadın antrenör, boksör yetiştiriyor

Günümüzde kadının eli, sporda her noktaya uzanmaya başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Boks Takımı'nın antrenörü 20 yaşındaki Şenay Çam, erkek meslektaşlarına taş çıkarttı.

Boks müsabakalarına 6 sporcu ile katılan bayan antrenörün, ring üstünde boksörlere verdiği taktikleri ve yoğun gayreti görenleri şaşırttı. Önceleri durumu anlamayan sporseverlerin, genç bayanın antrenör olduğunu öğrenince, maça ilgileri de arttı. Bayanların da bu alanda başarı olabileceğini ispatlamak için uzun süre uğraş verdiğini söyleyen Çam, "Bir süre boks yaptıktan sonra sporcu yetiştirmeye karar verdim. Bilgi ve becerimi çalıştığım sporculara veriyorum. Bir bayan olarak beni ringde görenler önce şaşırıyor, sonra alışıyor. Meslektaşlarım da beni kabul edene kadar zorlandı. Hepimiz için bu durum şimdi doğal bir olay oldu" diye konuştu.

Bayan antrenörün Boks Takımı, turnuvada 3. oldu. Başarılı çalışmalarından dolayı Şenay Çam'a kupa verildi. Bayan antrenörü görenler ise, "Kadın eliyle ringlere boksör yetiştiriyor, helal olsun. Çok da başarılı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 21:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?