18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Turizm bölgesi olacak

Belediye Başkanı Halim Çakır'ın girişimleri sonucu Kırşehir'in turizm bölgesi ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezrinde çalışma başlatıldı.

Tarihi Kırşehir Kalesi'nin restorasyonu ve tarihi dokusuna uygun olarak yeniden yapılandırılması için bayram öncesi Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Halim Çakır, tarihi kale etrafında bulunan ev ve işyerlerinin 'Kırşehir Evleri' olarak ya da tarihi dokuyu korumaya yönelik hazırlanan projeyi Bakan Koç'a ilettiğini söyledi.

Kaleyle ilgili projeyi inceleyen Bakan Koç'un, önümüzdeki günlerde projenin genişletilmesini ve tarihi dokuya uygun hale getirilmesini istediğini belirten Başkan Çakır, "Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un tarihi ve turistik mekanlara yönelik hazırladığımız ya da hazırlayacağımız her türlü projeye destek vermeye hazır oldukları bildirdi. Ancak, tek istedikleri projeler tarihi dokuyu bozmayacak ve hazır olacak. Tarihi Kırşehir Kalesi ile ilgili önümüzdeki günlerde projeyi hayata geçirebileceklerini bildirdiler" dedi.

Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehir'in turizm alanı olarak ilan edilmesi talebini Bakan Koç'un geri çevirmediğini ifade etti. Çakır, ziyarette Bakan Koç'a belediye kültür dairesince hazırlanan, Kırşehir'in tarihi güzellikleri ve mimari eserlerin resimlerinin bulunduğu dosyayı verdiğini kaydetti. Çakır, resimleri inceleyen Koç'un, "Ahi Evran Veli'nin dediği gibi akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir. Belediye çok güzel bir çalışma yapmış. Kırşehir resimlerini bana çerçeve halinde gönderin. Ben bunları bizzat bakanlığın içine asacağım. Bu uygulama diğer illere örnek olabilir böylece" dediğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 17:29:15
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 12:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?