18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Turizm faaliyetleri hız kazanacak

Kırşehir'de kültür ve tanıtım faaliyetlerine hız verildiği bildirildi.

'Tarih ve medeniyetler şehri' olarak da bilenen Kırşehir'de, gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı, gerekse İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar neticesinde, tarihi ve turistik birçok mekanın restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına hız verildi.

Konu ile ilgili bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül, kültür varlıklarının hem Kırşehir, hem de ülke turizmine kazandırılması için büyük bir gayretin içerisine girdiklerini söyledi.

Gökgül, "İlimizin en önemli kültür varlıklarından olan ve turizme katkısı olacağı düşünülen Kaman-Eğiri Kale, Doğru Kale ve Kuş Kalesi'nin çevre düzenlemesinin yapılması, Meşeköy İnlidağ Mağarası'nın temizlenmesi, Hirfanlı Büğüz kıyı şeridinin çevre düzenin yapılması ve turizm alanı ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazı yazılmış ve proje sunularak talepte bulunulmuştur.

Bu taleplerimiz doğrultusunda Hirfanlı kıyı şeridi turizm alanı ilan edilmiş ve Meşeköy İnlidağ Mağarası'nın temizliğine, Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden temin edilen 5 bin YTL ödenekle başlanmıştır. Çalışmalar sonucunda mağaranın içerisine girilerek gerekli incelemeler yapılmış ve mağaranın insan eliyle yapılan erken Hıristiyanlık dönemine ait olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

Sivil mimari örneklerinden olan Hacıbey Konağı'nın da yarım kalan kamulaştırmasının tamamlandığını vurgulayan Gökgül, "Özel İdare Müdürlüğü'nden ayrılan 4 milyar 199 milyon liralık ödenekle Hacıbey Konağı'nın kamulaştırılması tamamlandı. Daha önce kamulaştırma işlemleri tamamlanan Ağalar Konağı ile birlikte her iki konağında projeleri hazırlanarak, 2006 yılında uygulanmaya ve restorasyon çalışmalarına başlanacak" diye konuştu.

Diğer yandan, geçmiş hükümetler döneminde yarım kalan Kültür Merkezi inşaatlarının tamamlanma aşamasında olduğunu da kaydeden Gökgül, şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla Koç ile hükümetimizin, valimizin, il belediye başkanımızın ve bölge milletvekillerimizin büyük gayret ve destekleri sonucu bugüne kadar yarım kalan kültür merkezi inşaatları tamamlanmak üzere ve çalışmalar hızla devam ediyor. Bugüne kadar Akçakent Kültür Merkezi inşaatına 160 milyar lira, Kaman Kültür Merkezi inşaatına 504 milyar lira ve Mucur Kültür Merkezi inşaatına 1 trilyon 400 milyar lira ödenek çıkarıldı. Yine turizm amaçlı alt yapı ve çevre düzenlemesi için bakanlığımızca tüm belediyelere toplam 1 trilyon 65 milyar lira ödenek gönderilmiş ve belediyelerimiz bu anlamda çevre düzenleme çalışmalarına hız vermişlerdir."

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 22:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nami SAHIN IP: 62.254.32.xxx Tarih : 20.11.2005 23:15:22
Kirsehir ilimizin Turizm faliyetlerinde gec kalindigini ve yanlis politika ve siyasilerin bunda cok buyuk bir payi oldugunu Kirsehir halki iyi bilmektedir.Sayin Mustafa GOKGUL'unde Kirsehir Ilimize hic bir faydasi olmadigi gibi hala bu gorevi yurutmektedir.Kendisinin bir an once emekliye alrilmasini rica ederiz.Saygilarimla (Kirsehir'im)