4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Turizm Haftası Etkinlikleri

15-22 Nisan 2006 tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri, Kırşehir'de başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce İkiz Arası'nda bulunan Kırşehir Çevre ve Kültür Derneği'ne (KIRÇED) ait Kırşehir Evi bahçesinde düzenlenen törene Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Belediye Başkanı Halim Çakır, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül ile çok sayıda daire müdürü ve vatandaşlar katıldı. Kutlamaların açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül yaparken, ardından Vali Lütfullah Bilgin söz aldı.

Vali Bilgin, Kırşehir kültürünün tam anlamıyla tanıtılamadığını ve bunun tek sorumlusunun da Kırşehir halkının kendisi olduğunu belirterek, "Anadolu'da birçok il, tarih ve medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Bu şehirlerden en müstesnası ise yer altı şehirleri, evliyaları, ozanları, kaplıcaları ve tarihi mekanları ile Kırşehir'dir. Böylesine zengin bir kültüre sahip Kırşehir'in turizm yönünü ortaya çıkarmak ve tanıtmak bizim görevimizdir. Ancak, bugün gelinen noktada büyük eksiklikler var. Biz, öz eleştirimizi de yapmalıyız ve kendimizi bu konuda sorgulamalıyız. Kendi kültürümüzü çok iyi bilmeliyiz ki dışarıdan gelen insanlara anlatalım. Kültür değerlerimizin ortaya çıkarılması ve yaşatılması noktasında Valilik olarak elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Bu konuda Belediye Başkanımızın da çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Özellikle ahilik kültürünün yaşatılması noktasında kendisi, her yıl geleneksel olarak yapılan festivallerin Ahilik Kültürü Haftası olarak bir çatı altında toplanmasını sağladı. Bu yıl tüm şölenler, festivaller tek çatı altında yapılacak. Bu büyük bir adım. Kendisine teşekkür ediyorum. Kırşehir, son yıllarda turizm yönüyle ön plana çıkmakta. Bundan sonraki yıllarda daha da iyi tanıtımlar yapılacak, Kırşehir kültürünü yeni nesillere aktarma yolunda büyük çabalar sarf edilecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Kültür Bakanlığı Kırşehir Ustalar ve Müzik Topluluğu'nca bir konser verilirken, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Kutlamalar sırasında davetlilere limonata ikram edilirken, kutlamalarda son olarak KIRÇED tarafından düzenlenen pilav pişirme yarışmasında dereceye girenlere salça, bulgur ve çeyrek altın hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 18:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?