4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ağar'dan Ağca yorumu!

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin çok kapsamlı bir hukuk reformuna ihtiyacı olduğunu ifade ederek ortaya çıkan sonucun bu olduğunu söyledi. Ağar, erken seçimi milletin meclise getireceğini savundu.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz'a babası Zübeyir Yavuz'un (82) hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye ziyaretinde bulunan Ağar, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağar, Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesiyle ilgili sorulan soruya, "Türkiye'nin çok kapsamlı bir hukuk ve adalet reformuna ihtiyacı var. Böyle bir gerçek vardı ancak bu hükümet 3 senelik altın zamanı geride bırakmasına rağmen böyle bir reformu yapmayı beceremedi. Bu önümüzdeki yenilecek meclisin temel görevi, kapsamlı bir adalet ve hukuk reformuyla hukuk üzerindeki tartışmaları ortadan kaldıracak doğruları bulup çıkarmaktır. Bunları meclisin temel ve birinci görevi olarak görüyorum. Bence ortaya çıkan sonuç budur. Bugünün tartışmalarına neden olmadan sonuçlanması gerekiyordu. Bunların hiçbiri bu şekilde sonuçlandırılmamıştır" yanıtını verdi.

Ağca'nın serbest bırakılmasının medyada geniş yankı bulmasını nasıl değerlendirdiği sorulan Ağar, "Bu medyanın kendi meselesi, bunu siz yorumlayacaksınız. Dünya çapındaki popülaritenin ortaya koyduğu bir sonuç. Medya her konuyu tarzına ve bakış açısına göre yorumlamaktadır" şeklinde konuştu.

Kuş gribi Manyas'ta ortaya çıktıktan sonra konunun daha ciddi bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Ağar, "İtlaf meselesinde net olunmalıydı. Türkiye'nin her bölgesinde gerekli tedbirler hazırlanmalıydı. Bir tavuğu, bir hindiyi kendi çocuğundan eşinden değerli gören bir anlayışın kimseyi güldürmeyip, oturup ağlatması lazım. Türkiye'de insanlar bu hale düşmüş ise bunun sorumluları oturup mizah çıkaramazlar. Bu insanların geçimlerini, hayatlarını nasıl sürdüreceklerini, tedbirlerini ortaya koyarlar. Maalesef böyle bir gerçek var, bu büyük üzüntü verici. Gerekiyorsa milyonlarca itlaf yapılacaktır. Bunun kaynağı bulunacaktır. Bunu başka AB ülkeleri yapmıştır, 10 -15 milyon kanatlı hayvanı itlaf etmiştir, gerekirse Türkiye de bunu yapacak. Tekrar bu sektörde Türkiye aynı gücü kazanabilir" dedi.

"Türkiye'yi alternatifsiz göstermek çabasında olanların sonunun geldiğini" savunan Ağar, şöyle konuştu: "Türkiye'de bu sene onların sonu gelecektir. Türkiye'de soygun, vurgun düzeninden nemalananlar Türkiye'yi alternatifsiz göstermeye çalıştırmaktadırlar. Türkiye'de istikrar bozulmasın demektedirler. Millet, seçimin önünü açacak, sandığı da meclisin önüne getirecek. Türkiye ciddi bir siyasi döneme girmektedir. Bu sene seçim senesidir. Bunu parlamento görmez ise millet parlamento önüne seçim sandığını bırakacaktır. Yalancı istikrarlarla ve baharlarla Türkiye'de kimseyi avutamazsınız. Başbakanın 2007'de seçim var demesi önemli değil. Ona millet karar verir."

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 15:27:38
Güncelleme :17 Ocak 2006 Salı 10:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?