4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Görme engellilerden AKP'ye ziyaret

Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan ile dernek üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya İl Başkanı Mustafa Çevik'i ziyaret ederek, isteklerini bildirdi. 

Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, ziyarette yaptığı konuşmada, bu güne kadar birçok platformda sıkıntılarını dile getirdiklerini ancak sorunlarının çözülmediğini söyledi. Derneklerinin yer sıkıntısı olduğunu ifade eden Özağan, "Arkadaşlarımız imkan verildiği takdirde birçok şeyi başarabilir. Bilgisayar kullanmayı biliyoruz ancak derneğimizin yeri çok küçük. İmkanlarımız kısıtlı, dernek binamız yetersiz. Eğitimsiz bir engellinin toplumla kaynaşması son derece zor" dedi. 

Otobüslerin hangisi olduğunu bilmeleri için sesli bir sistemin hayata geçirilmesini istediklerini belirten Özağan, kaldırım taşlarındaki engebelerden dolayı görmeyenlerin büyük sıkıntı çektiğini dile getirdi. 

AKP İl Başkanı Mustafa Çevik ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görmeyen gözleri korumak için bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 17:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?