3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Bakan Şahin Konya'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AKP 2. Olağan İl Kongresi'ne katılmak ve TOKİ konutlarının anahtar dağıtım törenini gerçekleştirmek için geldiği Konya'da, Türkiye ekonomisini dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına sokmak ve kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolar seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

AKP Konya İl Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kendilerinden önce görev yapan koalisyon hükümetlerinin Türkiye'nin sorunlarını çözemediğini ve sorunların daha da kangren hale geldiğini ifade ederek, "Millet AK Parti'ye görev verdi. Sizler bize görev verirken koltuk sevdasına düşmeyin, makam ve mevki peşinde koşmayın mesajı verdiniz. Biz de ilk olarak 36 olan bakanlık sayısını 22'ye düşürdük. 3.5 yıl içerisinde de bunu ispat ettik. Az sayıda bakanla Türkiye'yi idare ettik. Kendi makam ve mevkimiz için değil Türkiye'nin hayır duasını almak için yola çıktı. Türkiye'nin ekonomisi son derece sıkıntılı bir ekonomiydi. Bize görev verirken har vurup harman savurmayacaksınız, fakir fukarayı unutmayacaksınız dediniz. Onun için gelir gelmez 1 milyon 800 bin ton kömürü fukaramızın evlerine kadar götürdük.

Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ülkesinin içerisine sokmak için çalışıyoruz. 2007 Kasım ayında seçim olacağı gerçek. Belki Türkiye'yi ekonomik anlamda dünya sıralamasında en güçlü devletler arasında 15. veya 16. sıraya kadar yükseltebileceğiz. Ama biz ilk 10 içerisine girmek istiyoruz. Bunun için 5 yıl daha devam hakkının tanınması hakkımızdır diye düşünüyorum. Türkiye yakaladığı bu siyasi istikrarı devam ettirmeli. Türkiye'nin buna her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Biz hastanede rehin tutulan vatandaşlarımızı görmek istemiyoruz, bundan utanıyoruz dediniz. Artık her dünyaya gelen çocuğumuzu sigortalayacak kanun taslağını hazırladık. Artık hastanelerde vatandaşlarımız rehin kalmayacak. Ülkemize hayırlı olsun. Vatandaşlarımız istediği hastanede sağlık hizmeti almaya başladı" dedi. Özel bankaların 2005 yılı itibariyle kara geçtiğini söyleyen ve bunu da disipline bağlayan Bakan Şahin, "Bizden önce 22 bankanın içi boşaltıldı. Artık herkese kredi verilmiyor. Şimdi tekere çomak sokmak isteyenler var. Ama bu millet kararını vermiştir. İnşallah ülkemizi aydınlık geleceklere taşıyacağız. Kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolara çıkarmak istiyoruz. Bunu da başaracağız. Ülkemizi dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ilk 10 ülke içerisine sokmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Sözlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hastalığı ile ilgili bir espri ile tamamlayan Bakan Şahin, "Avusturya Başbakanı sayın Wolfgang Schüssel zannederim Başbakanımızın hastalığı için oldukça endişelenmiştir. Çünkü 11 Mayıs tarihinde Avrupa Birliği (AB) karması futbol takımı ile Güney Amerika Başbakanlarından kurulu futbol takımı karması Viyana'da bir dostluk maçı yapacak. AB futbol takımının en önemli oyuncusu, gol umudu Recep Tayyip Erdoğan. Schüssel sayın Başbakanımızın iyileşmesini ve takımdaki yerini almasını diliyordur" şeklinde konuştu.

Öte yandan kongre salonunda AKP İl Gençlik Kolları tarafından üzerinde 'Sayın başbakanımız sizi çok seviyoruz. Yeter ki canınız sağolsun' yazılı pankart açıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 18:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?