4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

CHP'den 2005 değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz, bir basın toplantısı düzenleyerek 2005 yılında meydana gelen siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Büyükcengiz, toplandıda Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) sert bir dille eleştirdi.

AKP'nin uzun zamandan bu yana çok yüksek bir oy oranıyla tek başına iktidara geldiğini savunduğunu ifade eden Büyükcengiz, ancak AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana aldığı oy oranın tersine halkı mağdur ettiğini, işsizliği arttırdığını savundu. Milletvekili Büyükcengiz, çalışan işçilerin ekonomilerinin 2005'te kötüleştiğini, memur ve çifçinin bundan nasibini aldığını öne sürdü.

AKP'nin daha önce Avrupa Birliği'ne (AB) girmenin uygun olmadığını, keferelerle birlikte olunmayacağını söylediğini iddia eden Büyükcengiz, AKP'nin şimdi kurtuluşun AB'de olduğunu söylediğini ileri sürdü. Hükümetin çuvallamaya başladığını savunan Nezir Büyükcengiz, ''Başbakan Erdoğan bütçe görüşmelerinde sokak ağzıyla konuşmaya başladı. Erdoğan konuşmasının dozunu artırarak ne dediğini bilmez hale geldi.'' şeklinde konuştu.

Ayrıca Büyükcengiz, bütçe görüşmelerinde Konya'da düzenlenen Mevlana'yı anma ve Vuslat Yıldönümü törenlerinde Başbakan Erdoğan'ın Deniz Baykal'a törende konuşmasına izin verdiğini söylediğini belirtti. Büyükcengiz, bu davranışı Başbakana yakıştırmadığını dile getirerek, Erdoğan'ın kendisini padişah sandığını ve saltanatının bir gün sona ereceğini vurguladı. Büyükcengiz, Başbakan'ın şaşırdığını, senenin 365 gününün 100 gününü dışarda geçirdiğini ve aklını başına toplaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 15:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?