4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Gölde balıkçı kayboldu

Beyşehir Gölü'ne avlanmak için açılan bir balıkçı kayboldu. Kayıp balıkçının teknesinden göle düştüğü tahmin edilirken, dün akşam saatlerinde yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Edinilen bilgiye göre, geçimini balıkçılıkla temin ettiği öğrenilen Beyşehir İlçesi'nde ikamet eden Ramazan Tuzsıktı, meslektaşı Ender Bilir ile birlikte avlanmak üzere motorlu teknesiyle Beyşehir Gölü'ne açıldı. İddialara göre, Yılanlı Ada açıklarında Ender Bilir teknenin ön kısmında bulunan kamara bölümünde uykuya daldı. Saat 17.00 sıralarında ise göl içerisinde seyir halinde bulunan bir teknenin Karadiken Köyü yakınlarındaki sazlıklara doğru yöneldiğini gören bir balıkçı, kayığın üzerinde herhangi bir kimseyi göremeyince durumdan şüphelendi. Sazlıklar içerisinde bulunan hareket halindeki tekneye, kendi motorlu teknesiyle yaklaştıktan sonra içerisine binmeyi başaran Mehmet Süslü adlı balıkçı, tekneyi kullanan kimseyi bulamayınca yaşadığı şaşkınlığın ardından, kamara bölümünde uyuyan Ender Bilir'le karşılaştı. Bilir'i uyandıran ve "Hareket halindeki tekne içerisinde nasıl uyursun?" diye soran Süslü'ye, balıkçı Ender Bilir şaşkınlık içerisinde; "Teknede yalnız değilim. Ramazan Tuzsıktı dümende olduğu için ben yattım" cevabı verdi. Bunun üzerine Ramazan Tuzsıktı adlı balıkçının tekneden göle düştüğünü düşünen ve çevrede arama çalışmaları başlatan 2 avcı, netice alamayınca teknelerle beraber akşam saatlerinde kıyıya dönüş yaptı.

Balıkçının kaybolduğunun haber alınması üzerine akşam saatlerinde Beyşehirli balıkçılardan bir grup, teknenin seyir halinde olduğu güzergah olan Yılanlı Ada açıklarında arama çalışmaları yaptı. Ancak yapılan arama çalışmalarından netice alınamadı. Karadiken açıklarındaki sahile Jandarma ekipleri de sevk edilirken, havanın kararması sebebiyle arama çalışmalarına sabah erken saatlerde başlanmasına karar verildi.

Kayıp balıkçıyı arama çalışmalarına bugün Beyşehir Belediyesi Su Altı Arama Timleri de katılacak. Su altından dalgıçların yapacağı arama çalışmalarına balıkçı teknelerinin de katılması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 15:06:54
Güncelleme :30 Mart 2006 Perşembe 19:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?