4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Vali'den ilçe ziyaretleri

Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, devam eden ilçe gezilerinde Beyşehir'de temaslarda bulundu.

Beyşehir programının ilk bölümünde Bayavşar Beldesi sınırları içerisinde bulunan Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Vali Osmançelebioğlu, İlçe Kaymakamı Cengiz Cantürk'ten bölgenin sorunlarını dinledi. Daha sonra kent merkezine gelişinde kaymakamlık önünde daire amirlerinin oluşturduğu protokol tarafından karşılanan Osmançelebioğlu, kaymakamlık makamında Kaymakam Cengiz Cantürk'ten brifing aldı.

 Kaymakam Cantürk, brifingde kaymakamlığın ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın hayata geçirdiği proje ve faaliyetlerini anlatırken, yörenin sanayi kuruluşları hakkında bilgi aktardı, bölgenin en önemli sorunları olan Gembos yolu, Beyşehir Gölü'nün su seviyesi, Organize Sanayi Bölgesi, inşaatı duran yeni Emniyet Müdürlüğü binası ve milli park sınırlarının çok geniş olması nedeniyle yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Vali Osmançelebioğlu, brifingin ardından kaymakamlık makamından ayrıldı.

Vali Osmançelebioğlu'nun daha sonraki gezi durağı Beyşehir Askerlik Şubesi Başkanlığı ve Beyşehir Adliyesi oldu. Osmançelebioğlu, kent merkezindeki son ziyaretini ise Beyşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Nazif Tekinöz de kendisini makamında ziyaret eden Vali Osmançelebioğlu'na bölgenin sorunlarını aktardı. Özellikle milli park sınırları ve Konya'yı Antalya'ya en kısa mesafeden ulaştıracağı belirtilen, kamuoyunda Gembos yolu olarak bilinen yolla ilgili yaşadıkları çeşitli sıkıntıları anlatan ve harita üzerinde bu yolun Konya'yı İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne ulaştıracak en kısa yol olarak belirten Tekinöz, "Proje etüt çalışmaları süren bu yol konusunda, ödenekle ilgili sorun yaşıyoruz" dedi.

Başkan Tekinöz, Beyşehir Gölü ile ilgili yaşanan sıkıntılara da değinirken, iki ilin sınırları içerisinde yeralan göl hakkında çok sayıda bakanlık ve kurumun söz sahibi olması nedeniyle yetki karmaşası yaşandığını, bu nedenle kurtarılması yönünde yapılan çalışmalardan bugüne kadar netice alamadıklarını dile getirerek, "Beyşehir Gölü konusunda yıllardır yaşadığımız kurumlararası koordinasyonsuzluk neticesinde, hayata geçirmeye çalıştığımız projeleri gerçekleştiremiyoruz. Beyşehir'in sorunlarının çözümü konusunda destek ve talimatlarınızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, konuşmaların ardından Vali Osmançelebioğlu'na günün anısına Beyşehir'i simgeleyen bir tabakla yörenin simgesi tarihi Taşköprü'nün ışıklandırılmış haliyle çekilen bir fotoğrafını hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 18:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?