18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Doğa fotoğrafları sergisi

Doğa Derneği bünyesinde Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde faaliyet gösteren Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan 20 kişilik kuş gözlem topluluğu ve Beyşehir Meslek Yüksek Okulu Dağcılık Spor Kulübü, yaptığı ilk çalışmaları organize ettikleri sergiyi fotoğrafsever ve doğa tutkunlarının beğenisine sundu.

Kuş ve doğa gözlem topluluğuna başkanlık eden Öğretim Görevlisi Mustafa Aslan, bu konuda amaçlarının, öğrencileri çeşitli faaliyetlere yönlendirmek olduğunu belirtti. Aslan, Beyşehir bölgesinde yaptıkları ilk çalışmanın leylek sayım faaliyeti olduğunu söyledi. Doğayla ilgilenen öğrencileri bir araya getirerek gözlem topluluğu oluşturduklarını, geçtiğimiz yıllarda ise Beyşehir Meslek Yüksek Okulu Dağcılık Spor Kulübü'nü kurduklarını belirten Aslan, bu iki topluluğun bölgenin çeşitli yerlerinde bir dizi etkinlikler gerçekleştirdiğini belirtti.

Yaka Manastır ve Şamlar bölgesinde bisikletler ile gezi yaptıklarını ve ayrıca göl çevresinde ve yüksek rakımlı tepelerde gerçekleştirdikleri etkinlikleri fotoğrafladıklarını belirten Aslan, "Çekilen bu güzel fotoğraflar, çalışmalarımızın ilk nüvesi oldu. Bunları değerlendirerek bir sergi açmak suretiyle doğaya ilgisi, merakı olan diğer arkadaşları da bu alanda çalışma içerisine yöneltmek istedik. Kısacası, doğayı sevdirebilmek için böylesine bir sergi açmayı uygun bulduk" dedi.

Sergide 200'e yakın fotoğraf sergileniyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 17:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?