17
Haziran
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 69. yıldönümünde Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen anma töreninde konuşan Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı, milletleri geleceğe, kültürlerinin taşıdığını anlattı. Bu kültürlerin taşıyıcılarının ise o milletin şair, yazar ve bahadırları olduğuna dikkat çeken Arabacı, "Bunların anılması, gençliğin bunları anması, hatırlaması gerekir. Mehmet Akif, milli ve üstat bir şairdir. Bu nedenle gençlere örnek olacak bir yönünden bahsetmek istiyorum. Üstada, bir günde ne kadar yol yürürsün, diye sorarlar. Sabah erken kalkıp yatıncaya kadar yürürüm, cevabını verir. O'nu bu yönüyle bizler de kendimize örnek almalıyız" dedi.

Akif'in yaşamından örnekler veren Yrd. Doç. Dr.Arabacı, Akif'in güreş tutan, boğazı yüzerek geçen bir sporcu olduğunu da kaydetti. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından önce İstiklal Marşı, ardından diğer bazı şiirler okundu. Anma programının son bölümünde ise Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden Ahmet Çakır, sazı eşliğinde çeşitli türküler seslendirdi.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 09:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?