17
Haziran
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Gölün fotoğrafları bu sergide

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olarak bilinen Beyşehir Gölü, fotoğraflarla sergileniyor.

Beyşehir Gölü Belgeseli kapsamında gerçekleştirilen, Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Konya'nın Beyşehir ve Isparta'nın Yenişarbademli İlçesi Kaymakamlıkları ile kısa adı ADOKBEL olan Anadolu Doğa ve Kültür Belgeselleri Derneği tarafından yürütülen sergide, Beyşehir Gölü adaları, bölgede yaşamını idame ettiren gümüş martılar, balıkçılar, leylekler vadisi, balıkçı barınakları, günbatımı, kelebek ve bahriler, Yeşildağ ve Hacıakif Adası ile Yenişarbademli sahilinden Beyşehir Gölü güzelliklerini konu alan 50'ye yakın fotoğraf sergileniyor.

Serginin açılışı Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir Gölü Belgeseli Proje Koordinatörü Dr. Serkan Akıncı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, ADOKBEL'in Beyşehir Gölü ve çevresinde yaklaşık bir yıldır çalışma yürüttüğünü, dağ taş demeden çekim çalışmaları sürdürdüğünü vurgulayarak, "Bizim yıllardan beri söylediğimiz bir şey var; Beyşehir'i tanıtmamız lazım. Beyşehir'in, Türkiye'nin, hatta dünyanın her yerinde çok iyi tanınması lazım diyoruz sürekli olarak. Bu manada bu çalışmanın çok önemli katkıları olacağına inanıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz de Beyşehir Gölü ve çevresinin ancak bu çalışmalarla iyi tanıtabileceğine inandıklarını belirterek, "Beyşehir anlatılmaz yaşanır diyoruz sürekli olarak. Ancak belki bu resimlerle anlatılabilir diye de düşünüyoruz. Derneğimiz bu çalışmayla Beyşehir'imizin tanıtımına büyük katkıda bulunuyor. Sadece belediye ve kaymakamlık olarak değil, sivil toplum kuruluşları marifetiyle de Beyşehir'in tanıtımına yönelik bu faaliyetlerin çoğaltılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Beyşehir Gölü Belgeseli Proje Koordinatörü Dr. Serkan Akıncı ise Beyşehir Gölü Belgeseli'nin Türkiye ve Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştiğinin altını çizerek, "Yaklaşık bir yıldır göl üzerinde bu çalışma yapılıyor. 4 aydan beri de proje başladı. Dünyada ve ülkemizde doğal hayatın ve sulak alanların gittikçe azalması, yok olması ve Beyşehir Gölü'nün de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bir sulak alan oluşu göz önünde bulunduruldu. Bu nedenle Beyşehir Gölü Belgeseli Projesini hayata geçirmeye karar verdik" şeklinde konuştu.

Beyşehir'de 3 gün süreyle açık kalacak serginin, 26 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Isparta'nın Yenişarbademli Kaymakamlık binasında, 3-9 Aralık tarihleri arasında Hüyük İlçesi Belediye binasında, 20-22 Aralık tarihleri arasında Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi Kaymakamlık binasında, 23-26 Aralık tarihleri arasında ise Konya Kule Site Alışveriş Merkezi'nde açılacağı, çekilen belgeselin Türkçe ve İngilizce olarak VCD formatına dönüştürülerek gösterime sunulacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 09:54:02
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 10:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?