15
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Üretici perişan

Konya İli Bozkır İlçesinde elma üreticileri perişan vaziyette. Elmaların hasat zamanı gelmesine rağmen alıcının gelmemesi elma üreticisini kara kara düşündürüyor.

Elmaların olgunlaşmasından dolayı döküldüğünü söyleyen üreticiler, şimdiye kadar ilaçlama, budama, sulama olarak bir çok masraf ettiklerini ancak ürünlerini sattıkları zaman masraflarını bile kurtaramayacaklarını ifade ettiler.

Şu anda göründüğü kadarı ile elmalarının döküntüye gittiğini, döküntü fiyatlarının ise ilçede 30 YKR’den toplanıldığını bu fiyatın üstünde zaten sağlam elmaya bile müşteri bulamadıklarını, bu yıl elmaya güvendiklerini, ancak tamamen zararla karşı karşıya kaldıkları için de çok tedirgin ve perişan bir vaziyette olduklarını belirten elma üreticileri, alıcı gelmemesi dolayısıyla hasat için ayrı masraf gerektiğini bunları karşılayacak paralarının bile olmadığından dert yanıyorlar.

Ayrıca, bir elma kasasının 2 YTL., bir bayan yevmiyesinin de 15 – 20 YTL olduğunu, masraflarının da bununla bitmediğini belirten elma üreticileri, s ağlam elmanın ise neredeyse döküntü elma fiyatından satıldığını dile getirdiler.

Hakan Mertli - Kenthaber / Bozkır
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 02:16:07
Güncelleme :3 Aralık 2005 Cumartesi 11:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?