14
Haziran
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Seydişehir'in simgesi yok olmaya yüz tuttu

Seydişehir’in ve Alüminyumun simgesi olarak bilinen Hükümet Konağı önündeki Mimar Ergun Ayan tarafından yapılan çanak yok olmakla karşı karşıya.

Yıl 1967 Ağustos ayında Seydişehir tarihinde dönüm noktası olarak belirlen gün 5 Ağustos. O gün temeli atılan Alüminyum tesisleri geçim kaynağı çiftçilik ve leblebicilik olan Seydişehir’e başka bir bakış açısı kazandırmış ve İlçeyi iş arayanlara bir ekmek kapısı yapmıştı. 5 Ağustos o günden sonra Seydişehir de Ekonomik ve Kalkınma Bayramı olarak kutlanmaya başlamış ve bu bayramların 10’cusun da Mimar Ergun Ayan tarafından hazırlanan anıt 5 ağustos 1977 de Hükümet Konağı önüne dikilmiş o günden bu yana da ilçenin bir simgesi olarak durmaktaydı. 

İlçenin ve ilçede çıkan alüminyumun simgesi olan bu yapıt şimdilerde ilgisizlikten yok olmaya yüz tutmuş durumda . Geçtiğimiz yıl Fabrikanın özelleşmesi ve şimdide yapıtın ortasından çatlaması halk arasında ‘Fabrikanın satılışına dayanamayıp, kendini parçaladı’ yorumlarına sahne olurken anıt şimdi parçalanmadan bir an önce ilgi bekliyor.
İsmail Sünbül-Kenthaber/Seydişehir
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 16:54:27
Güncelleme :13 Mayıs 2006 Cumartesi 00:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?