17
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Türkiye Ağaç Zengini

        Türkiye Avrupa' nın ağaç zengini ülkesi. Avrupa' da 725 ağaç ve çalı türü bitki bulunurken, Türkiye 475 tür ağaç ve çalıyı topraklarında barındırıyor. Türkiye' de 50' si orman ağacı olmak üzere 205 ağaç türü yetişirken, bu sayı tüm Avrupa' da 250.

        Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Genel Müdürlüğü' nün verilerine göre Türkiye, güneyindeki çöller bölgesi ile kuzeyindeki rutubetli kuşak arasındaki coğrafik konumu nedeniyle yıllık yağışın azlığı, yağış rejiminin düzensizliği ve arazi meyilinin fazlalığı gibi nedenlerle hassas bir ekosisteme sahip. Bu ekosistem, Türkiye için çok zengin florayı da beraberinde getiriyor.

        Yapılan tesbitlere göre, Türkiye' de yaklaşık 9 bin 600 bitki varlığı bulunurken, bunun 3 bini endemik  (yöreye özgü) özellik taşıyor.

        Ülkemiz bu denli çeşitli zenginliklerle dolu iken; bize düşen bunları sadece muhafaza etmek.  Değerlerimizi korumak. Orman yangınları için "Alo 177" hattı kesintisiz 24 saat hizme vermektedir. Önce yöremizi, sonra bölgemizi, ülkemizi ve dünyamızı korumak tüm insanlığın görevidir. Unutmayalım sadece bir tek dünyamız var.

Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 17:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?