24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

150 bin kişiyi buluşturacak

Ünlü Halk düşünürü Hacıbektaş Veli, 16-21 Ağustos tarihleri arasında Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde düzenlenecek törenlerle anılacak. Yaklaşık 150 bin kişinin katılmasının beklendiği törenlere, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve siyasi parti genel başkanları da davet edildi.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Alirıza Selanpakoğlu yaptığı açıklamada, bu yıl ulusal 42.'si, uluslararası 16.'sı düzenlenecek olan Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin, Hacıbektaş Veli sevgisini taşıyan ve onun dostluk, barış ve sevgi dolu felsefesini en önemli birikim olarak değerlendiren yüz binlerce kişiyi buluşturacağını söyledi. Bu yılki etkinliklere, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, siyasi parti genel başkanlarının yanı sıra, 6 günlük süre içerisinde yaklaşık 150 bin kişinin katılmasının beklendiğini belirten Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, etkinlikler öncesi ilçede hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Hacıbektaş İlçesi'nde 6 gün süreyle devam edecek etkinliklerde Doçent Doktor Seyit Ali Kaplan'nın deprem konulu konferans, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Gazeteci Miyase İlknur, Pir Sultan Abdal Vakfı Başkanı Murtaza Demir, Araştırmacı Yazar Cemal Şener ve Araştırmacı Yazar Aziz Yılmaz'ın katılacağı "Küreselleşme ve Demokratikleşme Sürecinde Alevilik-Bektaşilik" konulu sempozyum, Avukat Şakir Keçeli, Prof. Dr. Alemdar Yalçın, Prof. Dr. Niyazi Karasar ve Dr. Srvet Ünsar'ın katılacağı "Din ve İnanç Boyutunda Alevilik-Bektaşilik" konulu panel, Prof. Dr. Naki Selmanpakoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, İsmet Erdoğan,Seyit Ali Kaplan ve Lütfü Kaleli'nin katılacağı, "Bir olalım, iri olalım, diri olalım anlayışı içerisinde örgütlenme" konulu panel, TÜRSAB, Rusya Federasyonu, Çin ve Alman Elçiliği temsilcilerinin katılacağı "Kapadokya ve Hacıbektaş" konulu panel kültür ve sanatseverlerle buluşacak. Etkinlikler çerçevesinde ayrıca, Hacıbektaş Belediye Meydanı'nda Neşet Ertaş, Musa Eroğlu, Ali Mahsuni, Emrah Mahsuni, Müslüm Sümbül, Ekrem Ataer, Emre Saltık, Sebahat Akkiraz, Ali Ekber Çiçek ve Hasan Yükselir'in katılacağı konserler gerçekleştirilecek.

Hacıbektaş İlçesi'ndeki törenler, 21 Ağustos'ta etkinliklere katılan sanatçı, yazar, bilim adamları ve araştırmacıların yanı sıra, vatandaşların katılacağı piknikle sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 10:45:23
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?