3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

130 şehide ithaf olunur

Niğde Valisi Gündüz Beder, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiç bir ülkenin toprağında gözü olmadığını belirterek, kimsenin de bu ülkeye göz dikmesine de müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Niğde'den teröre kurban verilen 130 şehit için eski Adana yolu üzerindeki Şehitler Ormanı'nda birer çam fidanı dikildi. Şehitler Ormanı'nda yapılan Çanakkale Şehitliği'ndeki çeşmenin benzeri de törenle açıldı. Fidanların başına dikilen kütüklere ise pirinç plakalar üzerine yazılı şehit isimleri çakıldı.

Şehitlerin isimlerini birer fidanla yaşatmak için Şehitler Ormanı'nı kurduklarını belirten Niğde Valisi Gündüz Beder, "Bugün buruk olarak bir çeşme açılışı yapıyoruz. Bunun anlamı çok büyük tabii ki. Bu memleket için, bu memlekette yaşayan insanlar için, hürriyeti için namusu için, rahat yaşayabilmeleri için canını vermiş 130 evladımızın anısına fidanlar dikildi, kütüklere plaketler çakıldı. İnşallah bundan sonra şehitler verme mecburiyetinde kalmayız. Türkiye Cumhuriyeti, hürriyet adına çok şehit vermiştir ve şu ana gelmiştir. Temennim odur ki, artık şehit verme mecburiyetinde kalmayız. Huzur içerisinde bir dünyada yaşarız. Hiç bir kimsenin, hiç bir devletin, hiç bir toplumun toprağında gözümüz olmadığı gibi kimsenin de huzursuzluğunu millet olarak istemeyiz. Ancak, kimsenin de ülkemize göz dikmesine müsaade etmeyeceğiz dünyaca bilinmektedir" dedi.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın ise, şehitlerin anısını yaşatmak için il genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, şehitlerin burada ebedileştirildiğini söyledi. Aydın, "Bu çeşme aktıkça, bu çam ağaçları büyüdükçe, bu ormanlıktan gecen her insanımız şehitlerimi rahmetle anacaktır. Buda bizleri son derece memnun edecektir. Bizler elimizden geldiği kadar Şehitlik Ormanı'nı yeşertmeye büyütmeye gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Törene Niğde Valisi Gündüz Beder ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın'ın yanı sıra Niğde Ak Parti Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, Vali Yardımcısı Metin Borazan, İl Emniyet Müdürü Vekili Remzi Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz, Şehit Aileleri, Polis Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ve ilköğretim okulu öğrencileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 16:29:14
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?