2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sahte MİT görevlisi yakalandı

Niğde'de kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan ve bu yolla başta babası olmak üzere vatandaşları dolandırdığı iddia edilen şahıs yakalandı.

İddiaya göre, Niğde'de kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) çalışan görevli olarak tanıtan Orhan G. (25), başta babası olmak üzere toplam 5 kişiyi dolandırdı. İş bulmak isteyen gençleri tuzağına düşüren Orhan G., MİT Kayseri bölge teşkilatının görevli alımı yapacağını, çalışmak isteyenlere Ankara'daki tanıdıkları sayesinde yardım edebileceğini söyledi. Babası M.G.'nin banka kartını gizlice alarak hesabındaki bütün parasını harcayan Orhan G., yol, barınma ve sınav masrafı olarak S.A., A.K., M.U. ve R.K.'den kişi başı 500'er YTL hazırlamalarını, Ankara Ulus postanesindeki posta çeki hesabına yatırmalarını istedi.

Hesap numarasının Orhan G.'ye ait olması nedeniyle şüphelenen vatandaşlar, durumu polise bildirince Orhan G. yakalandı. Emniyette alınan ilk ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Orhan G., tutuklanarak Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Orhan G.'nin, bir süre önce de Gelibolu'da kendisini MİT görevlisi olarak tanıttığı ve vatandaşları dolandırmak suçundan bir süre cezaevinde yattığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 17:39:53
Güncelleme :10 Ocak 2008 Perşembe 17:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?