2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

82. yıl coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 82. yıl dönümü Niğde'de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara Vali Gündüz Beder, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın, Belediye Başkanı Mümin İnan, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Emniyet Müdürü Feridun Boz, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Beder, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve milletin de iradesiyle verilen Kurtuluş Savaşı'nın 82 yıl önce zafere ulaştığını ve bu zaferle birlikte Türk halkının esaret altında yaşamasının mümkün olmadığı mesajının tüm dünyaya ilan edildiğini söyledi.

"Cumhuriyetimizi yaşatmak, geliştirmek ve gelişmiş ülkeler seviyesine yükseltmek için elimizden gelen her türlü fedakarlığı göstermek hepimizin birinci görevi olmalıdır" diyen Vali Beder, ekonomik gelişmesini tamamlayamayan ülkelerin dışa bağımlılıktan kurtulmasının mümkün olmadığını, bu gerçeği bilerek hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Beder, "Bugün Avrupa Birliği'nin kapılarını zorlayan Türkiye, yetişmiş insan gücü ve genç nüfusu ile gelişmesine hızlı bir şekilde devam etmektedir. Büyük önderin dediği gibi 'Türk milleti çalışkandır, Türk milleti cesurdur'. İnanıyorum ki Türkiye yakın gelecekte AB ülkeleri arasında büyük ekonomik güç olarak yerini alacaktır. Ülkemizin jeopolitik konumu ve çevremizde yaşanan olaylar göz önüne alındığında millet olarak çok daha uyanık bulunarak, birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermemizin zamanıdır. Tarihte hiçbir lider Atatürk kadar milletinin gençliğine güvenmemiş ve onun kadar gençliğe değer vermemiştir. Her Türk gencinin defalarca okuması gereken Büyük Nutuk'un sonunda Atatürk, bu cumhuriyeti Türk gençlerine emanet etmektedir" dedi.

Kutlama programı, öğrencilerin şiirler ve marşlar okuması ve halk oyunları gösterilerinden sonra resmi geçit töreniyle sona erdi

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 12:37:25
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 01:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?