3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Beder: Polis, komedi malzemesi olmamalı

Niğde Valisi Gündüz Beder, ekonomik ömrünü tamamlayan polis otolarının süratle değiştirilmesi gerektiğini belirterek, ne zaman ve nerede bozulacağı belli olmayan ekip otolarıyla polisin komedi malzemesi haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.

Niğde Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne sağlanan 6 adet araç törenle hizmete sunuldu. Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan teslim töreninde açılış konuşmasını yapan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Emin Özdemir, polisin ülkenin her tarafında fedakarca görev yaptığını, bu nedenle kendilerinin de bu teşkilata maddi ve manevi destek sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Emniyet Müdür Vekili Remzi Kaplan, emniyet ve asayişin sağlanması için en büyük asli unsurun insan olduğunu, ancak bu asli unsurun yanında yardımcı unsurla da ihtiyat olduğunu hatırlatarak, 2003 - 2005 yılları arasında 31 aracın ekonomik ömrünü doldurarak heke ayrıldığını kaydetti. İl, ilçe ve bölge trafik istasyon amirliklerinde kaza kırım, radar aracı ve ambulans dahil olmak üzere 86 adet araçla hizmet verdiklerini ifade eden Kaplan, "Bu 86 araç içerisinden 13 adedi daha ekonomik ömrünü tamamladı, ancak hizmeti aksatmamak için bu araçların onarımını yaptırarak kullanmaya devam ediyoruz" dedi.

Teslimi gerçekleştirilen yeni araçların, Emniyet Müdürlüğü personelinin maaş ve diğer özlük haklarını aldıkları bankanın promosyonu olduğunu ifade eden Kaplan, emeği geçenlere de teşekkür etti.

Niğde Valisi Gündüz Beder ise, emniyet teşkilatı çalışanlarının hangi şartlarda görev yaptığını herkesin bildiğini vurgulayarak, eski araçlarla çalışan birçok emniyet mensubunun komedi malzemesi olduğunu belirtti. Beder, "Emniyet teşkilatımızın eski araçlarla hizmet vermesi mümkün değil. Bizim ilimizde yaşanmadı ama zaman zaman televizyon ve gazetelerden izlediğiniz gibi polis araçları suçluları takip ederken yolda arızalanıyor ve komedi konusu oluyor. Emniyet Müdür Vekili arkadaşımıza talimat verdim. Eski araçları süratle uzaklaştırın. Olmasından olmamaları daha iyi. Çünkü nerede ne zaman arızalanacağını bilmediğiniz bir araca polisi bindirmeniz uygun değil" diye konuştu.
Dua ve kurban kesiminin ardından anahtarları sürücülere teslim eden Vali Beder, daha sonra yeni araçlardan biriyle test sürüşü yaparak, araçların hızlı, konforlu ve ekonomik olduğunu, artık suçluların polisten kaçamayacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:05:32
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?