7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Gaziler Günü kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende, 2 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi. 

Gaziler Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene Vali Gündüz Beder, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın, Belediye Başkanı Mümin İnan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun, Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli okullardan 2 öğrenci günün anlam ve önemini belirten şiirler okurken, törende konuşan Jandarma Binbaşı Hakan Kültür, ülkenin bugünkü bağımsızlığını ve varlığını, düşmana kendini siper eden kahraman vatan evlatlarına ve gazilere borçlu olduğunu söyledi. Kültür, "Onlar ki yüzyıllardan beri Türk'ün yaşam mücadelesinin bayraktarlığını yapanlar, onlar ki hür ve bağımsız yaşamamız için kanlarını akıtanlar, onlar ki gaziliğin şeref nişanelerini gururla taşıyanlar ve onlar ki İstiklal Savaşı'nda Yunan'a, Kıbrıs'ta Rum'a, Doğu'da yıkıcı ve bölücü hainlere karşı yüreklerini ortaya koyanlar" dedi. 

Vali Gündüz Beder, konuşmaların ardından gazi polis memurları Cumali Özpınar ve Soner Özaydın'a Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer imzalı Devlet Övünç Madalyası ve beratını verdi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 14:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?