8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İş garantili kursların başarısı

Niğde Valisi Gündüz Beder, Türkiye'nin ve Niğde'nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik ve istihdam olduğunu belirterek, İŞKUR Niğde İl Müdürlüğü'nün iş garantili kursları sayesinde istihdam sorununu çözmeye başladıklarını söyledi. 

İŞKUR Niğde İl Müdürlüğü'nün 2006 yılı değerlendirme toplantısı, Vali Beder başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Beder, 2006 yılı içerisinde 824 işsiz vatandaşın kuruma müracaat ettiğini belirterek, bunlardan 120'sine iş bulunduğunu ifade etti. Beder, "Kuruma bugüne kadar 4 bin 621 kişi iş için müracaatta bulunmuş. Kurum bu işsizlere iş bulabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ülkemiz ve ilimizin en önemli meselesi istihdamdır. Hangi elemana ihtiyaç varsa belirlenip İŞKUR tarafından o branşta kurs düzenlenecek ve bu kurslar iş garantili olacak" dedi. 

Şimdiye kadar düzenlenen kursları tamamlayan 85 kişi ile birlikte toplam 120 işsize iş imkanı sağlandığına değinen Beder, "Bu insanların büyük bir bölümü Birko A.Ş. tarafından istihdam edildi. Düzenlenen bu kursların genel amacı istihdam sağlamak ve nitelikli iş elemanı geliştirerek işletmelerimize yerleştirmektir" diye konuştu.
İŞKUR Niğde İl Müdürü Ekrem Sayın da, geçen yıllardan bugüne kadar kuruma iş bulmak amacıyla toplam 4 bin 621 kişinin müracaat ettiğini dile getirerek, 2006 yılı içerisinde her 100 işsizden 14'üne istihdam imkanı sağlandığını vurguladı. Sayın, "Bu yıl içerisinde 4 adet kurs açtık ve kurslara 85 kişi alındı. Kurslarda başarılı olanlar çeşitli kurumlarda istihdam edilerek işe yerleştirildiler" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 14:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?