2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Kardeş' ziyareti

Niğde Valisi Gündüz Beder, Almanya'nın Melle Kenti ile Niğde arasındaki dostluk bağlarının giderek arttığını ve bu dostluk ortamının iki ülke arasında olabilecek problemleri bile ortadan kaldıracak durumda olduğunu söyledi.

1995 yılında iki ülke arasında yapılan ortak protokol anlaşması ile kardeş kent olan Niğde ve Melle arasındaki ikili ilişkiler devam ediyor. Son olarak Melle Kenti'nden gelen Niğde-Melle Dostluk Derneği'nden 6 kişilik heyet, Vali Gündüz Beder, Belediye Başkanı Mümin İnan ve İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar'ı ziyaret etti.

Kardeş kent üyelerini makamında kabul eden Vali Gündüz Beder, ticari, ekonomik, kültürel, eğitim ve sportif alanlarda ikili ilişkilerin son derece önemli olduğunu, kardeşliğin ve kardeşlik kavramının gelişmesinde bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu tür dostluk adımları, ülkeler arasındaki problemlerin bile çözülmesine katkı sağlayacaktır" dedi. Niğde-Melle Dostluk Derneği Temsilcisi Horst Panchynz ise, birçok ülke ile kardeş kentlerinin olduğunu, ancak Niğde kadar dostluğun ilerlediği bir başka kardeş kent olmadığını kaydederek, "Bu kardeşliği gençlere de aşılamak zorundayız. Umarım bu dostluğumuz her zaman sürer" diye konuştu.

Heyeti makamında kabul eden Belediye Başkanı Mümin İnan da, kurulan bu dostluk bağlarının, yıllar geçtikçe daha kuvvetlendiğine dikkat çekerek, "Bu kardeşliği başlatanlara teşekkür ediyorum. Farklı dilleri konuşsak da farklı dinlere mensup olsak da aynı dünyada yaşıyoruz. Bizim bu kardeşliğimiz ön yargıları çoktan aştı. Dostluklar iki ülke arasında kültürel alışveriş yaparak birbirimizi daha iyi tanıyoruz, bu da bizim dostluğumuzu biraz daha ileri götürüyor" şeklinde konuştu.

Ziyaretlerin ardından Niğde Belediyesi tarafından yaptırılan Melle Parkı hakkında heyet üyelerine bilgi verildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 18:07:07
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 16:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?