7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Öğrenciler çığ altında

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Dağı'na tırmanan Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 2 öğrencinin çığ altında kalarak hayatını kaybettiği, 2 öğrencinin de kaybolduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, dün sabah Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 14 öğrenci, Küçük Demirkazık ile Büyük Demirkazık Dağı arasındaki Aladağlar'a tırmanarak 1400 metre yükseklikteki Sokullu Mevkii'nde kamp kurdu. Öğrencilerden 7 kişilik grup diğer arkadaşlarından ayrılarak Demirkazık'taki 4. büyük zirve olan 3 bin 723 metre yükseklikteki Aladağlar Emler Dağı zirvesine tırmanmaya başladı. Tırmanış sırasında karın yumuşak olması yüzünden 5 kişilik grubun üzerine çığ düştü. Olayda kurtulan 3 öğrenci, çığ altında kalarak hayatını kaybeden arkadaşlarından 2'sinin cesedini çıkardı. 2 öğrenci ise kayboldu. Dağcılar sabah saat 09.00 sıralarında AKUT Niğde Temsilciliği'ni arayarak yardım istedi.

AKUT Niğde Temsilcisi Nedim Urcan, dağcıların kurtarılması için Ankara Jandarma Arama Kurtarma Birimi'nden 20 kişilik ekibinin arama çalışmalarına başlamak için 2 helikopterle bölgeye geldiğini belirtirken, "Hava bozmaya başladığı için helikopterle kurtarma çalışmalarının aksamasını göz önünde bulundurarak, karadan da ulaşım imkanı sağlamak için Karayolları'ndan ve Köy Hizmetleri'nden grayder istedik. Ayrıca bölgede çığ tehlikesi devam ediyor. Bu yüzden de karadan arama çalışmasına başlanılamadı. Akşam da yoğun kar yağışı bekliyoruz" dedi.

Diğer 7 kişilik grubun, 2 bin 300 metre yükseklikteki Karayalak Mevkii'ndeki ana kampta beklediğini söyleyen Urcan, kafiledeki öğrencilerin kimliklerinin henüz tespit edilemediğini kaydetti. 

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 12:04:36
Güncelleme :11 Şubat 2006 Cumartesi 20:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?