3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Öldürülen bekçiye hüzünlü veda

Niğde Polisevi'ndeki iftar hazırlığı için yardımcı olmadığı gerekçesiyle tartıştığı teknisyen tarafından bıçaklanarak öldürülen bekçi, düzenlenen törenle toprağa verildi.

Bekçi Abdullah Ayalp için Niğde Emniyet Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Salim Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Üçer, İl Müftüsü Yüksel Kaymak ile çalışma arkadaşları ve ailesi katıldı. Abdullah Ayalp'in Türk bayrağına sarılı tabutunu gören ailesi ve yakınları göz yaşlarına hakim olamadı. Ayalp'in yakınlarından bazıları da sinir krizi geçirdi.

Emniyet Müdür Vekili Remzi Kaplan törende, "Allah böyle elem verici merasimler yapmaktan bizi muhafaza etsin" diyerek başladığı konuşmasında, Abdullah Ayalp'in çok mütevazı, amirlerine karşı saygılı, arkadaşları arasında sevilen ve hiç kimsenin kalbini kırmamaya çalışan ve bu halleriyle takdir toplayan bir insan olduğunu söyledi.

Böylesine üstün meziyetleri bulunan bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesinin kendilerinde şok ettiğini söyleyen Kaplan, "Olanlara inanmakta güçlük çekiyorum. Başımı avuçlarımın arasına alıp düşünüyorum" diye konuştu. Törenin ardından Ayalp'in cenazesi, Derbent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan, gözaltına alınan Polisevi'nde teknisyen yardımcısı olarak çalışan katil zanlısı Ali Beke Şahbudak'ın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 17:01:28
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 17:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?