3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Pakistan'a ilaç yardımı

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Pakistan'da yaşanan deprem felaketi sonrası birçok ülkenin yardım sözü vermesine rağmen sözlerin tutulmadığını, ancak Türkiye'nin verdiği sözün arkasında olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye İzcilik Federasyonu ve Türkiye Kızılay Derneği iş birliğiyle düzenlenen İlaç Toplama Kampanyası Niğde'de başladı. Kent merkezinde oluşturulan İlaç Toplama Merkezi'ne getirilecek ilaçlar uzman personel tarafından kalem kalem tasnif edilecek. İlaç Toplama Merkezi'nin açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, kampanyanın 7 - 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

"Dost ve kardeş ülke Pakistan için böyle anlamlı bir yardımda bulunmak bizlere çok büyük bir gurur kaynağı olmuştur" diyen Kaplan, Pakistan halkının Türkiye'de yaşanan depremlerde ve Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli yardımlarda bulunduğunu hatırlatarak, "Bizler de devlet, hükümet, dernek, sivil toplum örgütü ve özellikle halk olarak Pakistan ve Pakistanlı'nın yanında yer almamız gerekir. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in gelen yardımlar nedeniyle sadece Türkiye'ye teşekkür etmesi yardımlarımızın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Dünyanın birçok ülkesinden yardım sözü verilmesine rağmen sözler tutulmadı. Fakat Türkiye verdiği sözü her zamanki gibi tutarak büyük miktarda gıda, kıyafet, barınma, ilaç gibi yardımlarını yerine getirdi ve yardım yapmaya da devam edecek. Bugün yapılan bu yardımlara Niğde halkı olarak bizler de katılacağız ve dost ve kardeşlerimize elimizden geleni yapacağız. Tamamı olmasa bile yaraların bazıları sarıldı, sıra şimdi ilaç yardımında. İnşallah yardımlarınız amacına ve hedefine ulaşır" dedi.

Niğde Eczacılar Temsilcisi Işık Atalay ise, toplanacak ilaçların Sağlık İl Müdürlüğü'nün uzman personeli tarafından tek tek kontrol edilerek tasnif edileceğini belirterek, günü geçmiş veya geçmemiş evlerde kullanılmayan her türlü ilacın getirilmesi çağrısında bulundu.

Atalay, "Bu kampanyaya ilaç firmaları ve depoları da destek veriyor, eczacılar olarak bizler de büyük destek sağlayacağız. Özellikle antibiyotik, ağrı kesici, enjeksiyonluk ilaçlar yani kullanılmamış her türlü ilaç toplanacaktır. İlaçların tarihinin geçmiş olması önemli değil. Sağlık personeli arkadaşlarımız gelen ilaçların kalem kalem tasnifini yapacak ve kullanılmayacak durumda olan tarihi geçmişleri zaten ayıracaktır. Vatandaşımız tarihine bakmadan kullanmadıkları ilaçları getirsinler" diye konuştu.

Kent merkezinde kurulan toplama merkezinin dışında ilçelerdeki resmi ve özel kurumlar ile okullara da bilgiler verildi. İlçelerde toplanacak ilaçlar, günübirlik Sağlık İl Müdürlüğün'e ulaştırılacak, burada uzman kişilerce gerekli kontrol ve tasnifleri yapılacak.

Bu arada, Milli Eğitim Müdürlüğü de "Her Öğrencimizden 1 Milyon" Kampanyası kapsamında, okullardan Pakistan için 95 bin YTL toplayarak, açılan banka hesap numarasına yatırdı.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 16:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?