3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Su seviyesinin düşmesi bu kez sevindirdi!

Niğde'de, göçmen kuşlarının göç yolu üzerinde bulunan Akkaya Barajı'nda su seviyesinin düşmesi, bölgede Kuş Gribi tehlikesini azalttı.

Kısa bir süre önce "Uluslararası Sulak Alan" ilan edilen ve göçmen kuşlarının göç yolu üzerinde bulunan Akkaya Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesi, yetkilileri ilk defa sevindirdi. Tarımsal sulamada kullanılan baraj suyunun yüzde 80 oranında azalması yetkilileri endişelendirse de, Kuş Gribi tehlikesinin önlenebilmesi için doğal bir tedbir olarak değerlendiriliyor.

Göçmen kuşlar yoluyla yayılan Kuş Gribine karşı il genelinde henüz detaylı bir tedbir alınmadığını ifade eden yetkililer, konuyla doğrudan ilgili bulunan Tarım ve Sağlık İl Müdürlükleri'nin halen araştırma aşamasında olduklarını, ancak somut tedbirlerin alınamadığını vurguladı.

Barajdaki su seviyesinin normallerin altında kalmasının en önemli doğal tedbir olduğunu belirten yetkililer, bu aylarda Türkiye'ye Artvin üzerinden girmesi beklenen leylek, pelikan, flamingo, karabatak, balaban, alaca, ördek, Sibirya kazı ve dikkuyruk kuşlarının barajdaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle konaklama imkanlarını azaltacağını ve olası tehlikenin Niğde'yi pas geçeceğini düşündüklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 16:44:51
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 15:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?