2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

TOKİ konutlarının pencerelerini söktü!

NİĞDE'de, Nipsan adlı şirketin sahibi müteahhit Durmuş Öztürk, 110 bin YTL'lik alacağını tahsil edemeyince Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarına taktığı kapı ve pencereleri söktü. 

Bor Yolu üzerindeki 500 konutluk TOKİ projesinin demir doğrama işini yüklenici firma olan Alan Anket İnşaat Şirketi’nden alan Nipsan şirketinin sahibi Durmuş Öztürk, 9 ay önce çalışmaya başladı. Ancak, geçen süre içinde bir türlü alacağını tahsil edemeyen Öztürk, dün öğleden sonra işçileriyle TOKİ konutlarına geldi. 

Taşeron firmadan 110 bin YTL alacağı olduğunu belirten Öztürk, evlere taktığı kapı, pencere ve merdiven demirlerini sökmeye başladı. Alan Anket İnşaat Şirketi'nin şantiye şefi Bülent Köseoğlu, Öztürk'ü engelleyemeyince jandarmadan yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma, sökülen malzemelerin araçları yüklenmesini engelledi.

 Kapı ve pencerelerle, merdiven demirlerinin sökülmesini de engelleyen jandarma iddialarla ilgili inceleme başlattı.
Durmuş Öztürk, sözleşmenin gereğini yerine getirdiğini ancak taşeron firmanın alacağını bir türlü ödemediğini söyledi. Toplam 110 bin YTL alacağı olduğunu anlatan Öztürk, “İcraya gidecektim, senet verdiler, hepsi karşılıksız çıktı. Sürekli oyalandım, ödemelerimi yapamaz hale geldim. İtibarım sarsıldı. Ben de taktığım malzemeleri söktüm'' dedi. Şantiye şefi Bülent Köseoğlu ise konunun yargıya intikal ettiğini, firma sahibinin şov yaptığını ileri sürdü.
MİLLİYET
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 10:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ahmetova IP: 88.254.67.xxx Tarih : 21.02.2007 18:17:50
acaba olay neden yargıya intikal etmiş? neden esnafın parası ödenmemiş? ve bu adam neden gidip eşkiya gibi kendi malzemesini sökmek zorunda kalmış? gösteri yapan kim ?