7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Uğur'dan Omirilik Felçlileri Derneği'ne bilgisayar

AK Parti Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Niğde Şubesi'ne bilgisayar hediye etti.

Niğde Belediyesi Sosyal Salonu'nda gerçekleştirilen törende, engellilerin kullanımı için alınan bilgisayar, yeni sahiplerine teslim edildi. Vali Gündüz Beder, Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, parti yetkilileri ve engellilerin katıldığı teslim töreninde konuşan TOFD Niğde Şube Başkanı Aydın Yıldırım, insanların kendilerine acımalarından rahatsız olduklarını belirterek, imkan verilmesi durumunda engellilerin diğer sağlam insanlardan hiçbir farkı olmadığını ifade etti. Özürlünün tekerlekli sandalye üzerinde nasıl oturduğuna değil, nasıl iş yaptığına bakılması gerektiğine değinen Yıldırım, "Niğdeliler'den ricam, bizlerin gösterdiği özveri ve çabanın onda birini göstersinler. Ayaklarının üzerinde duramayan bu insanların acımaya değil, güvene ve yardıma ihtiyacı var. Sizlerin desteği olmadan bizler ayakta duramayız. İmkan verin neler yapabileceğimizi izleyin" dedi.

Vali Gündüz Beder ise kendisinin hiçbir engelliye acımadığını ve bu acıma kelimesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti. Ancak, aklı başında olup da kendine zarar verenlere acınacağını kaydeden Beder, "Sizlerin hiçbiri, bu sandalyelere isteyerek oturmadınız. Yarın bizlerin de bu sandalyelere oturmayacağını kim garanti edebilir. Şu an sizlerin yaşadığı, hayatın başımıza getirdiği bazı talihsizliklerdir. İşte burada sizlerin yapacağı bir şey var, dayanışma içerisinde olacaksınız, birbirinizin görmeyen gözü, yürümeyen ayağı olacaksınız. El ele olacaksınız. Bunları size bütün kalbimle söylüyorum. Sizi yaptığınız bu çalışmalardan dolayı kutluyorum. İnsanları, özellikle engelli insanları biraraya getirmek, bir sinerji oluşturmak gerçekten çok zor bir iş. Biz sizlere acımıyoruz. Fakat sizin için maddi veya manevi ne yapabilirsek yanınızdayız" diye konuştu.

Engellilerin resmi kurumlardaki işlerinin çözülebilmesi için gerekli talimatları verdiğini vurgulayan Beder, "Sizlerin herhangi bir resmi dairede işiniz olduğu zaman, geldiğiniz vakit kapıdaki görevliyle haber göndereceksiniz ve kimi istiyorsanız, vali dahil olmak üzere o kişi aşağıya inerek sizlerin işini yapacak. Arkadaşlarıma bu yönde gerekli talimatları verdim. Telefon ettiğiniz an evinize doktor gelecek" açıklamasında bulundu.

AK Parti Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin de Türkiye'nin 1. önceliğinin engelliler olmadığını vurguladığı konuşmasında, asıl önceliğin beyni ve yüreği sakat olanlar olduğuna işaret etti. Çetin, "Sizlerin ve bizlerin ödediği bedellerin mümessilleri var. Beyni sakat olanlar, kalbi sakat olanlar asıl önceliğimiz onlar. Çünkü bu ülkede yapılan güzelliklerin önünde duran, bütün iyiliklerin önünde engel teşkil eden onlar. İşte ülkenin meselesi bu. Bu sorunu çözmekte de bize göre işin arazisinde bir fiil görev alan en büyük destekçimiz sizlersiniz. Ne demek beyni yüreği sakat olmak, bunu sizler bizlerden daha iyi yorumlar, algılarsınız. Ne zaman bu ülke iki ayağının üzerine basıp mesafe kat etmeye başlasa, ne zaman bu ülke istikrar kazanıp bir takım güzellikler yaşanmaya başlarsa işte o sakatlar ordusu, onlar girer devreye. Bizim meselemiz onlar. Ellerinden de hiçbir şey gelmez ama eli kolu ayağı tutmayan çocuklarımızın kredilerini tüketmekte çok başarılılar. Ancak şükürler olsun bizler doğuştan, ecdattan bunlara karşı aşılıyız, kendi iddiaları büyük ama esameleri çok küçük" değerlendirmesini yaptı.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 16:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?