8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Vali beder gürledi

Niğde Valisi Gündüz Beder, kentin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı olmadığını belirterek, "Herkes ayağını denk alsın" dedi.

Şehir merkezinde molotof kokteyli kullanılarak kundaklanan Yeni Çarşı Parkı içerisindeki Emre Giyim Mağazası ile Melek Girmez Sokağı'ndaki Anadolu Saz adlı iş yerlerinde incelemelerde bulunan Vali Gündüz Beder'e, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın, İl Emniyet Müdürü Ferudun Boz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker, yetkililer ve esnaflar eşlik etti.

Emre Giyim Mağazası sahiplerine, Ticaret ve Esnaf Odası'nın kendilerine destek olacağını söyleyen Beder, olayları gerçekleştirenlerin faillerinin en kısa zamanda yakalanacağını belirtti.
Melek Girmez Sokağı'ndaki birahanelerde de incelemelerde bulunan Beder, kundaklanan Anadolu Saz adlı iş yerinin önünde yaptığı açıklamada, bu sokakta bulunan 6 birahane ve şehrin diğer yerlerindeki toplam 12 birahaneye, belediyeyle birlikte yer gösterildiğini, ancak uzak olduğu gerekçesiyle iş yeri sahiplerinin gitmediklerini hatırlattı. Bu sokaktaki birahanelerin kaldırılarak, buranın kültür sokağı yapılması gerektiğine değinen Beder, "Size gösterilen yere gidin, güzel güzel işinizi kurun. Buralara melek girmiyor, şeytanlar giriyor. Sizin ne işiniz var buralarda. Önceki yasa olsa buraların tümünü kapatmıştım. Bunları toptan kapatacaksın, açmayacaksın başka çaresi yok" diye konuştu.

Niğde'nin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı olmadığını, 10-15 kişinin tüm şehrin huzurunu bozamayacağını, bu nedenle huzur bozanların kendilerine bildirilmesini isteyen Beder, "Devletten güçlü kimse mi var? Buranın mutlak surette ıslah edilmesi gerekiyor. Burada çalışanların da buna katkı sağlaması gerekiyor. Bu konularda hoşgörümüz olmayacak. Bugün o burayı yakacak, buranın sahibi orayı yakacak, böyle devam edecek. Ben açık söylüyorum, Niğde'nin huzurunu kaçırttırmam. Ben vali olarak bunu söylüyorum, nasıl anlarlarsa anlasınlar.

Herkes ayağını denk alsın. 3-5 tane adam var, kim olduklarını da çok iyi biliyoruz. Zaman zaman güvenlik güçlerimiz bunları alıyor. Büyük bir bölümü de tutuklandı zaten. Herkes ayağını denk alsın. Ekmeklerini doğru ve dürüst yerden yemeye çalışsınlar. Adam gibi çalışsınlar çoluk çocuklarının nafakasını çıkarsınlar. Onu bunu tehdit etmek, onu yakmak, bunu yakmak, sonunda kendilerini yakacaklar açıkça söylüyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 19:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?