7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yaban hayvanlarına yem atıldı

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan kurt ve kekliklere, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yem atıldı.

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Aladağlar Yaban Hayatı Koruma ve Milli Parklar Sahası içerisinde bulunan yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışması yapıldı. Yoğun kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan ve yaban keçilerine zarar verebileceği tahmin edilen kurtlar için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı 2 ekip tarafından 3 bin 756 metre yüksekliğindeki Demirkazık Dağı'nın eteklerinde bulunan Maden Boğazı mevkiine 1 ton civarında et ve kemik bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri, kurtların yiyecek bulamamaları durumunda köylere dahi inebileceğini belirterek, bunun önüne geçebilmek için yemleme çalışması başlattıklarını ve kar eriyene kadar çalışmanın devam edeceğini bildirdi. Yer yer 1 metreyi geçen kar kalınlığı nedeniyle yaban hayvanlarının tehlike altında olduğunu kaydeden görevliler, şu ana kadar yerleşim birimlerinde kurt izine rastlanmadığını, ancak açlık çeken kurt sürülerinin her an köylere kadar inebileceğini vurguladı.

Yine yoğun kış şartları nedeniyle zor günler geçiren keklikler için de yemleme çalışması yapıldı. Ekipler, kekliklerin yoğun olarak yaşadığı Sulucaova Köyü civarına 500 kilo yem bıraktı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 14:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?