2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Engelliyi sevindiren tören

Niğde Valisi Gündüz Beder, il genelinde önceliği engellilere vermek üzere hiçbir ihtiyaç sahibinin sıkıntı çekmeyeceğini söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan 30 engelli aracından 15 tanesi törenle, sahiplerine dağıtıldı.

Niğde Valiliği önünde yapılan törende konuşan Vali Beder, öncelikle engelli vatandaşlar olmak üzere, yoksul, yatalak, hasta vatandaşların hiçbirinin hiçbir zaman sıkıntı çekmeyeceğini söyleyerek, "Eğer onlara bakan kimse yoksa burada valilik, kaymakamlar, devlet vardır" diyen Vali Beder, "Her türlü ihtiyaçlarını valilik olarak biz karşılayacağız. Evlerine doktor gönderiyoruz, kömürlerin evlerine kadar gönderiyoruz. Her şekilde sizlerin yanınızda olduğumuzu biliniz. Devlet olarak elimizden ne geliyorsa o imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Toplumun tüm kesiminin özürlüler konusunda duyarlı olması gerektiğini söyleyen engelliler, özürlülere ayrılan park yerlerine, normal insanların araçlarını park ettiklerini, hatta özürlü rampalarının girişlerine bile araçların park edildiğini belirterek, Vali Beder'den yardım istedi. Beder ise, bu konularda ilgili yetkililere talimat vereceğini, özürlülere tahsis edilmiş yerlerde anlayışlı insanların meşgul etmemesi gerektiğini, bunu yapanlar varsa, gerekli cezaların verileceğini kaydederek, "İşverenler kanunun gerektirdiği zorunluluktan dolayı engellileri işe alıyor ama hangisi daha çok işine geliyorsa onu işe alıyor. Bunların dikkate alınmasını yetkililere ileteceğiz. Bizim burada hem toplum olarak hem devlet olarak görevimiz sizin hayatınızı kolaylaştıracak bir takım tedbirler almak ve bu çerçeve içerisinde de elimizden geleni yapmaktır. Burada ki asıl amaç kendi emeğinizle geçinebilmeniz yani tekerlekli sandalyenizi kendiniz alın. Kendi geçiminizi kendiniz sağlayın, bunu yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 15:57:59
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 16:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?