3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yaralı şahinler koruma altına alındı

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yol kenarında yaralı olarak bulunan 3 şahin Jandarma ile Çevre ve Orman Müdürlüğünü harekete geçirdi. Ender bulunan kızıl ve beyaz şahinler koruma altına alındı.

Adana Ankara yolu Aşağıbağ mevkisinde yol kenarında 2'si kızıl, 1'i beyaz cins olmak üzere 3 adet yaralı şahin bulan vatandaşlar durumu Ulukışla Jandarma Komutanlığı'na bildirdi.

Harekete geçerek yaralı şahinleri Jandarma Komutanlığı bahçesine getiren askerler, Ulukışla İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Devrim Dilcan vasıtası ile ilk müdahaleyi yaptırdı ancak durumu ağır olan kızıl şahinlerden biri kurtarılamadı. Niğde Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden gelen ekipler, ilk müdahalesi yapılan 2 şahin'in tedavilerinin tamamlanması için hayvanları Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne sevk etti.

Ender bulunan tür olduğu bildirilen kızıl ve beyaz şahinlerin korunması için uzun süredir bölgede kuş uçurtmayan jandarma ekipleri, sınır ötesi uyuşturucu madde sevkıyatı ve haberleşme gibi konulardaki üstün özellikleri olan bu kuşların üreme dönemlerinde de bölgede devriye ekipler oluşturarak kuş kaçakçılıklarının yakalanması için geniş çaplı önlemler aldığı bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 12:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?