8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Gazetecilere karne

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinden sonra gazetecilere de karne dağıttı.

Röportajdan, karizma ve imaja kadar 12 ders ve 11 davranış değerlendirmesinin yer aldığı karneler, Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle basın mensuplarına dağıtıldı. Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Yaşar, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının 1. döneminin sonunda öğrencilere karnelerini verirken, bugüne kadar milli eğitimle ilgili her türlü haber ve sosyal etkinlik içerisinde yer alan gazetecilere de karne vermeyi düşündüklerini ifade ederek, karnelerin basın mensuplarının karakteristik özelliklerine göre doldurulduğunu vurguladı.

Niğde basınının ağır toplarından 115 kiloluk gazeteci Yaşar Gül'e beslenme alışkanlığı nedeniyle "Pekiyi" notu verilirken, habere geç gelme özelliğiyle tanınan Hamza Tav'a, hem devamsızlık, hem de "Habere hızlı koşabilme" dersine orta not verildi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hayrettin Yenel ise, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği bu karnelerin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, "Gazeteciler olarak sizlerin de heyecanlandığını gördüğüm bir karne aldınız. Okul yıllarından sonra böyle bir karne almak, başarı dolu bir karne almak açıkçası beni heyecanlandırdı. Bu güzel anıyı bizlere sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda bu karneyi yeni karnelerle mukayese edeceğiz ve başarı ya da başarısızlıklarımızı daha net görebileceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 15:46:45
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 15:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?