3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Geleceğe Mektup Yarışması

Niğde PTT Başmüdürü Cumali Sarı, mektup kültürünün gelecek nesillere aktarılabilmesi için "Uluslararası Mektup Yazma Yarışması" düzenlendiğini söyledi.

Mektup hevesinin Türk gençlerine kazandırılması, gençlerin duygu ve düşünce yoğunluğunu ortaya çıkartmaları ve mektup kültürünün gelecek nesillere aktarılabilmesi için her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışma düzenlendiğini ifade eden Sarı, 2006 yılı için "Dünyayla iletişim kurmamda postanın bana nasıl yardımcı olduğunu anlamak için sana yazıyorum" konusunun seçildiğini belirtti.

Yarışma hakkında bilgi veren Başmüdür Sarı, yarışmaya sadece ilköğretimin ikinci basamak kısmında okuyan ve yaşı en fazla 15 olan öğrencilerin katılmasında yarar görüldüğünü kaydetti. Sarı, "Kompozisyon, öğrencinin el yazısıyla okunaklı olarak mürekkep veya tükenmez kalemle yazılacak. Daktilo ve bilgisayar gibi teknoloji makineleri kullanılmayacaktır. Katılacak olan eserler ilgili okul müdürlüğünde oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirilerek ilk 3 eser kuruluşlarımıza gönderilecek. Yarışmaya katılan ve ilk 3 dereceye giren öğrencilerden birinciye bin YTL ve orta boy pul albümü, ikinciye 900 YTL ve orta boy pul albümü, üçüncüye 800 YTL ve orta boy pul albümü şeklinde ödüller verilecektir" dedi.

İl genelinde tüm okullara duyuru yaptıklarını dile getiren Başmüdür Sarı, eserlerin en geç 6 Mart 2006 tarihine kadar PTT Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı'na posta yoluyla teslim edilmesi gerektiğini, ayrıca eserlerin değerlendirilmesinin de Mart ayı içerisinde yapılacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 10:37:08
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 15:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?