2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Gülizar Nine'nin keyfine diyecek yok

Niğde'de 2 ay önce yaşanan ve bölgede büyük zarara neden olan sel felaketinde evini kaybeden yaşlı kadın, yeni evine kavuştu. Niğde merkeze bağlı Azatlı Beldesi'nde 2 ay önce yaşanan sel felaketinde evi yıkılan ve kimsesi olmadığı için evi yeniden yapılana kadar Niğde Valisi Gündüz Beder tarafından Bor Huzurevi'ne yerleştirilen Gülizar Varol (83), yeni evine kavuştu.

Niğde Valisi Gündüz Beder ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen tarafından huzurevinden alınarak Azatlı Beldesi'ndeki yeni evine getirilen Gülizar Varol, yardım edenlere hayır duaları ederken gözyaşlarına hakim olamadı. Kimsesi olmadığı için açıkta kaldığını, ama devletin kendisine sahip çıktığını söyleyen Gülizar Varol, "Evladım" diye seslendiği Vali Beder ve Milletvekili Özegen'e yeni evinde çay ikram etti.

Gülizar Nine'nin sel felaketinde evini kaybettiğini ve kimsesi olmadığı için bizzat kendisinin geçici olarak Bor Huzurevi'ne yerleştirdiğini belirten Vali Gündüz Beder, aradan geçen 2 ay içerisinde yaşlı kadının evinin yeniden inşa edildiğini ve hatta bir evde bulunması gereken temel ihtiyaçların da alınarak eve yerleştirildiğini söyledi. Gülizar Nine'nin yeni evini gördüğü zaman çok duygulandığını ifade eden Beder, "Ninem, huzurevinde de çok mutlu olduğunu söylüyor, hatta arada sırada gidip kalmak da istediğini söyledi. İstediği zaman tabii ki gidip tekrar orada kalabilir, ama teyzemizi evine kavuşturmuş olduk, o da mutlu oldu biz de mutlu olduk. Devletimiz zarara uğramış vatandaşlarımıza her türlü yardımı yapıyor ve yapmaya devam edecektir. Görev çerçevesi içerisinde teyzemizi de sevindirmiş olduk" dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ise, 70 milyonluk ülkede bu tür felaketlerin yaşanmasını arzu etmediklerini, ancak yine de bu felaketlerin yaşanabileceğine dikkat çekerek, ülkenin neresinde olursa olsun, bir vatandaşın ayağına batan iğnenin devlet olarak hissedilebilmesinden daha güzel bahtiyarlık olamayacağını ifade etti. "Katkılarından dolayı sayın valimizi ve kaymakamımızı kutluyorum" diyen Özegen, "Yöneticiler ve siyasetçiler olarak vatandaşımıza devletinin yanında olduğunu hissettiriyoruz, son zamanlarda kültürel yozlaşmanın getirdiği sıkıntı ülke geneline yayılmıştı, ancak son ekonomik krizlerden sonra hem yöneticilerimiz hem siyasetçilerimiz büyük bir seferberlik anlayışı içerisinde daha duyarlı hareket etmeye başladı" diye konuştu.

Osmanlı'nın kuşlara bile vakıf kurduğunu hatırlatan Özegen, "Şimdi insanımıza bile yetişmekte güçlük çekiyoruz, ama bu yapılanlar 'Geçmişteki kültürümüzü geleceğe taşımanın bir örneğidir' diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 14:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?