3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İtfaiye yangını önce seyretti

Niğde'de, su vanası açılmadığı için yangına yarım saat geç müdahale eden itfaiye ekipleri, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Saruhan Mahallesi Beşer Apartmanı'nın 4. katında baca temizliği sırasında yangın çıktı. Yangının haber verilmesi üzerine hızlı bir şekilde olay yerine gelen itfaiye ekipleri, aracın merdiven düzeneğini kurarak yangına müdahale etmek istedi. Ancak itfaiye aracının dengede durmaması nedeniyle hortuma su veremeyen ekipler, yarım saat boyunca yangına müdahale edemedi.

Su akmayınca, evin içerisine girerek müdahale eden ekipler, yorgan ve yastıkları balkona çıkarttı. Apartmandaki diğer dairelerde oturan vatandaşlar ise, merdiven boşluğundaki yoğun dumana rağmen güçlükle dışarıya çıkabildi.
Su vanasının bir türlü çalıştırılamamasına anlam veremeyen Hüseyin Tunç isimli vatandaş, içeride bir canlının olması veya büyük bir yangın olması durumunda hiç söndürülemeyeceğini belirterek, "Vanayı çevirmesini bilmiyor, suyu akıttığı yeri bilmiyor, içinde bir canlı olsa, büyük bir yangın olsa böyle sönmesi mümkün değil. İşi bilmeyeni getirmiş itfaiyeci yapmış, itfaiyeciyi almış müdür yapmış, herkesin elinde birer telsiz, iş yok güç yok. Yazıklar olsun" diye tepki gösterdi.

Bir başka vatandaş da bir itfaiye erinin yanına kadar gelerek, "Sen itfaiyeci misin? 2 saattir bir vanayı açıp kapatamıyorsun. Allah korusun orada aile olsa yanıp gitmişti" diyerek sert çıktı.
Su vanası uzun uğraşlar sonucu açılırken, yangın büyümeden söndürüldü. Olayda can kaybının olmaması ise teselli oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 17:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?