2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kardeş okula yardım

Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu (NPMYO) öğrencileri, kardeş okul seçtikleri Özgür Bilen İlköğretim Okulu öğrencilerine bot, mont ve kazak yardımı yaptı.

2001-2002 eğitim öğretim yılı başında Özgür Bilen İlköğretim Okulu'nu kardeş okul seçen NPMYO öğrencileri, bu okula yardımları aksatmadan sürdürüyor. Harçlıklarını biriktirerek 43 mevcudu bulunan okuldaki bütün öğrenciler için yardım paketi hazırlayan polis okulu öğrencileri, sınıfları tek tek dolaşarak 23 adet bot, 17 adet mont ve 3 adet kazağı öğrencilere hediye etti.

Özgür Bilen İlköğretim Okulu'nu kardeş okul olarak kabul ettiklerini ve kardeşliğin gereklerini her zaman yerine getirmeye gayret ettiklerini söyleyen NPMYO Müdürü Erdoğan, kardeş okul anlayışıyla eğitime katkı sağlamak istediklerini ve kış şartlarının yoğunlaşması nedeniyle minik öğrencilerin rahat eğitim almalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Yapılan yardımların tamamen polis adayı öğrencilerin kendi harçlıklarını biriktirerek gerçekleştirdiğine dikkat çeken Erdoğan, "Zor şartlar altında eğitim gören bu çocuklarda bizim kardeşlerimizdir. Onların alacakları eğitimin devamını sağlamak, belki de gelecekte onları birer Türk polisi yapacaktır ve birçok çocuğumuzun da bu yönde isteği var. Bakın daha şimdiden polis öğrencisi ağabeylerinin şapkalarını giymek suretiyle vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için polis olmak istediklerini belirtmektedirler. Eğitime katkı çalışmalarımızı sadece bir okulla sınırlı tutmak istemiyoruz, çevremizde zor şartlar altında eğitim alan okul ve öğrencilerimizi tespit ederek onlara da gerekli yardımları götüreceğiz. Yapılan ve yapılacak olan bu tür faaliyetler polis-vatandaş işbirliğinin de en güzel göstergesidir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 16:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canan IP: 88.247.5.xxx Tarih : 8.03.2009 15:30:00

hayatta en güzelşey yardımdır