7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Niğde'de sevgi mağazası

Niğde Valisi Gündüz Beder, ihtiyaç sahiplerinin, sanal para yerine geçecek fişlerle Sevgi Mağazası'ndan gönüllerince alış veriş yapabileceğini söyledi.

Niğde Valiliği, Sevgi Mağazası açtı. Terminal Caddesi üzerinde açılan mağaza, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) kaydı bulunan fakir ailelere hizmet edecek. Niğde'nin önde gelen bütün protokol üyelerinin katılımıyla hizmete giren mağazanın açılışında konuşan Vali Gündüz Beder, fakir ailelerin her türlü ihtiyacını bu mağazadan karşılayabileceğini söyledi. SYDV'ye kayıtlı fakir ailelere 2 veya 3 ayda bir 250 milyon liralık fiş verileceğini belirten Vali Beder, "Fişi alan ailemiz bu mağazadan neye ihtiyacı varsa onu alacak. Mağazada bulunan bütün ürünlerin üzerinde fiyatları belli. Parkeye mi, kazağa mı ihtiyacı var? Sanki herhangi bir mağazadan alış veriş yapıyormuş gibi fiyatlarına bakacak, cebindeki nakit parası gibi, fiş miktarı kadar alış verişini yapacak hem de beğenerek, seçerek yapacak. Bu şekilde aile bütçesini yapmasını da öğrenecek. Fakir vatandaşlarımızın elindeki sanal para, gerçek para yerine kullanılacak ve bu mağazamızda geçerli olacak. Hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı hayırlar burada fiyatlandırılacak, onlar da gelip buradan alış veriş yapacak" dedi.

Vali Beder, mağazanın yaşaması, hizmetlerine devam etmesi için hayırsever vatandaşların ilgisine ihtiyaç olduğunu, fitre ve zekat bağışlarının bu kurumlara yapılması halinde, hem ihtiyaç sahiplerinin yüzünün güleceğini, hem de hayırseverlerin verdiği her bir kuruşun yerine ulaştığından emin olabileceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 11:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?