7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Satranç il seçmeleri başladı

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Satranç İl Seçmeleri Atatürk Lisesi'nde başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu'nun 2006 yılında yapacağı müsabakalarda Niğde'yi temsil edecek sporcuları belirlemek için düzenlenen müsabakaların ilk gününde 10, 12, 14, 16 ve 18 yaş grubundaki öğrenciler kıyasıya bir mücadele sergiledi. 46 kız, 160 erkek olmak üzere 206 öğrencinin yer aldığı müsabakalar 3 gün sürecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Satranç İl Seçmeleri'ne gösterilen büyük ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, en başarılı sporcuların her zaman en kalabalık kitlelerin arasından seçilebileceğini ifade etti. Yarışmalar sonrası Niğde'yi temsil edecek satranç takımlarını belirleyeceklerine değinen Kaplan, "Grup ve Türkiye şampiyonalarında sporcularımızdan başarılı sonuçlar bekliyorum, çünkü bizim çocuklarımız daha zeki. Satranç eğitsel oyun zekasının gelişiminde çok etkindir. İlimizde satranç sporu çok seviliyor, il seçmesine gösterilen ilgi de bunu göstermektedir. Önümüzdeki yıllarda bu ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum. Öğrenci ve sporcu velilerimiz çocuklarına bu sporu özellikle sevdirmeli" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 17:12:47
Güncelleme :5 Ocak 2006 Perşembe 17:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?