2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sokakta yaşayan vatandaşa yardım eli

Niğde'de yıllar önce eşini kaybeden, çocuklarının ise ilgilenmemesi nedeniyle sokakta yaşamak zorunda kalan bir vatandaş Şefkat-Der Erkek Sığınma Evi'ne yerleştirilmek üzere Konya'ya gönderildi.

Niğde'de sokakta yaşayan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını Adana'da bir yetiştirme yurduna verdiğini, ama şuan çocuklarının kendisini tanımadığını ve ilgilenmediklerini söyleyen 53 yaşındaki Nurettin Adıyaman, “Benim hayatım hep çile çekmek oldu. Çocuklarımı küçük yaşta yurda vermek zorunda kaldım. Bunu elbette isteyerek yapmadım. Kötü yola düşmemeleri için, geceleri aç uyumamaları için yaptım ama bugün evlatlarım bana sahip çıkmadı. Eşimi de kaybettikten sonra hayatım alt üst oldu. Kendi halimizde geçinip giden bir aileydik. Ayağımdaki rahatsızlık nedeniyle çalışamıyorum ve hiçbir sosyal güvencem bulunmuyor. Yardımsever vatandaşlar sayesinde karnımı doyuruyorum. Sağlık sorunlarım baş göstermeden önce çalışarak kiramı ödeyebiliyordum. Ancak çalışamaz olunca sokaklarda yaşamak zorunda kaldım. Şu an kime ait olduğunu bilmediğim bir viranede yaşıyorum” dedi.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk ise, Nurettin Adıyaman'a sahip çıkılması için gerekli talimatları verdi. Vali Öztürk hiç kimsenin mağdur kalmaması için çalıştıklarını belirterek, “Türkiye, sosyal bir devlettir ve bunun gereklerini her zaman yerine getirmektedir. Niğde'de bir sığınma evi olmadığı için, Vali Yardımcımız Salim Demir, Valilikler ve Belediyeler nezdinde çevre illerle irtibata geçti ve Konya'da kimsesizlerin yaşadığı bir sığınma evinde kendisine kalacak bir yer temin edildi” şeklinde konuştu. Nurettin Adıyaman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yol parası ve harçlığı temin edilerek Konya'ya gönderildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 10:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASIM TAS IP: 82.82.168.xxx Tarih : 9.01.2008 13:03:28

Nigde de siginma evi yokmus ne duruyorsunuz sayin vali bey görev basina.Türk Devletin bir sosyal devleti oldugunu söylüyorsunuz bende söylüyorum ki.Devlet yan yatma yeri degildir. SAYIN VALi BEY bir siginma yurdu yapilmasi icin ne yapilacaksa yapilsin.