2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

İbrahim Çetintürk

Niğdeli hayırsever vatandaşlar tarafından 50 günde yaptırılan ve 1 trilyon 300 milyar liraya mal olan 3 yeni okul eğitim öğretim yılına başladı.

 

 

 

Yapımına 50 gün önce başlanan ve Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan'ın katkılarıyla yeni öğretim yılına yetiştirilen okullarda 840 öğrenci eğitim görecek.

Efendibey Mahalesi'nde, hayırsever Yılmaz Atabek tarafından 2 kat ve 12 derslik olarak yaptırılan Remide-Yılmaz Atabek Lisesi, 500 metrekare alan üzerinde hizmet verecek. 500 milyar liraya mal olan okul içerisinde yer alan bilgisayar, fizik ve kimya labaratuvarlarının teknik donanımları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanırken, okul 360 öğrenciye eğitim verecek.

Nar Mahallesi'nde İbrahim Çetintürk tarafından yaptırılan Kemal Çetintürk İlköğretim Okulu ve İlhanlı Mahallesi'ndeki Memnune-Türker Altuncu İlköğretim Okulu ise tek katlı ve 8 derslikli olarak eğitime başlardı. 240'ar öğrencinin eğitim göreceği okullar, 400 metrekare kapalı alan üzerine inşa edildi. Bu okulların da teknik donanımları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı.


 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar