3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Necla Filipeli

Niğde Valisi Gündüz Beder, yeni yaptırılan ilköğretim okulunun açılışında isteklerde bulunan kadınlara bilgisayar kursu ve ana okulu sözü verdi.

Niğde merkeze bağlı Fesleğen Köyü’nde hayırsever Necla Filipeli tarafından yaptırılan 6 derslikli ilköğretim okulunun açılış törenine katılan Niğde Valisi Gündüz Beder, açılış öncesi köylü kadın ve kızlarla bir süre sohbet etti. Vali Beder’in "İlin valisi olarak benden bir isteğiniz var mı?" sorusu üzerine bir bir isteklerini sıralayan köylü kadınlar, sağlık evleri için ebe, okuyan çocuklarının iyi bir eğitim alabilmeleri ve iş imkanı bulabilmeleri için bilgisayar kursu, küçük çocukları için de ana okulu talebinde bulundular.

İstekler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Beder, "Sözleşmeli ebe personellerinden köye ebe tahsis edeceğiz ama yine de siz 112 telefonlarını kullanın. Bilgisayar kursu istediniz, derhal bilgisayar kursu açılacak. Ana okulu için en az 10 çocuk gerekli ama görüyorum ki burada 20 çocuk bile bulunur söz veriyorum ana okulunu da açacağız" diye konuştu.

Vali Beder, kendisinin de köylülerden bazı istekleri olduğunu belirterek, "Burada bütün çocuklarımız okula gidiyor, buna çok seviniyorum. Ancak bu çocuklarımızın bir gün dahi okuldan geri kalmamaları için çalışacaksınız. Gerçek anlamda fakir olanların defterini kitaplarını zaten devlet alıyor, diğer ihtiyaç sahiplerininkini de biz karşılayacağız. Bu çocuklara ilgi gösterin, okula gitmeleri için gayret sarf edin ve öğretmenleri ile sık sık görüşüp çocuğunuzun durumu hakkında bilgiler alın. Bakın hayırsever bir kardeşiniz tarafında yeni bir okul yapıldı. Sizlerden istediğimiz bu okula ve çocuklarınıza sahip çıkın, altın gibi çocuklara sahipsiniz" şeklinde konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar