2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Yılmaz Atabek

Niğde’de hayırsever işadamı Yılmaz Atabek’in yapımını taahhüt ettiği 12 derslik lise binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Niğde’de devlet-vatandaş işbirliği ile yapımı planlanan okulun temeli düzenlenen görkemli bir törenle atıldı. Yeni Niğde Evleri Gazi İlköğretim Okulu yanında temeli atılan Remide-Yılmaz Atabek Lisesi’nin temel atma törenine Vali Gündüz Beder’in yanısıra, Belediye Başkanı Mümin İnan, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, İl Emniyet Müdürü H. Atalay Sönmez, Milli Eğitim Şube Müdürleri, hayırsever işadamı Yılmaz Atabek ve ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan hayırsever işadamı Yılmaz Atabek, eşi ve çocuklarıyla beraber Niğde’ye hayırlı bir hizmet yapmayı düşündüklerini, ilk başlarda bunu düşkünler yurdu olarak planladıklarını, ancak Belediye Başkanı Mümin İnan ile görüştükten sonra Gazi İlköğretim Okulu’nun yanına bir lise yaptırmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Lise inşaatını gece-gündüz çalışılarak iki ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı planladıklarını belirten Atabek, okulun 2003-2004 eğitim yılına yetiştirileceği müjdesini verdi ve imkanı olan her hayırseveri okul yaptırmaya davet etti.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar da günümüzde bilginin ve eğitimin önemine dikkat çekerek, ülke genelinde yakın bir zamanda başlatılacak olan varlıklı insanların okul yaptırma kampanyasına Niğde’de erken başlanmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Okulun bölgede önemli bir açığı kapatacağını belirten Yaşar, "Böylesi anlamlı desteklerin çoğalması demek, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azalması ve dolayısıyla da eğitim kalitesinin artması demektir. Bu vesile ile başta Atabek ailesi olmak üzere bugüne kadar devlete destek veren ve bundan sonra verecek olan tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mümin İnan da, belediye olarak bu tür hayırlı hizmetleri yapmak isteyen her vatandaşa kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ve bundan sonra da gelecek talepleri değerlendireceklerini, ilin en güzel yerlerinden arsa tahsisi yapmaya çalışacaklarını söyledi. Başkan İnan, geleceğe yapılan bu yatırımın her yönden büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.

Efendibey Mahallesi Gazi İlköğretim Okulu yanında tahsis edilen 8000 metrekarelik alanda inşa edilecek olan 12 derslikli Remide-Yılmaz Atabek Lisesi’nin 500 milyar liraya malolacağı bildirildi. Merkezi ısıtma sistemli, ısı yalıtımlı ve PVC doğrama olarak son teknoloji imkanları ile yaptırılacak lisede ayrıca fizik, kimya ve bilgisayar laboratuarı bulunacak.


 

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar