7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Bakan Şener, Sivasspor yöneticilerini niye uyardı ?

Türkiye 1. Süper Futbol Ligi'nin yeni takımlarından Sivasspor'un maç yapacağı 4 Eylül stadyumundaki büyütme ve inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sivasspor'un şampiyon olacağını söyledi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Şener, 4 Eylül stadyumundaki çalışmalar hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç'tan bilgiler aldı. Ardından konuşan Şener, Sivasspor'un Süper Lige şampiyon olarak çıktığını hatırlatarak, UEFA kriterlerine göre stadın yapılması için 4 Eylül stadyumunda büyütme çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Bugüne kadar 1 trilyon 750 milyar lira inşaat çalışmaları için ödenek gönderdiklerini söyleyen Şener, "Şimdi ilave kapasite ve tribünün üzerinin kapatılması ve aydınlatma işlerinin yapılması için önce belirttiğim ödenekler yeterli olmadığından, 2 buçuk trilyon lira daha ödenek gönderdik" dedi. İnşaat çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istediklerini kaydeden Şener, "Stadın sezona yetiştirilerek, Sivas'ta maç yapılmasını düşünmüştük. Anladığım kadarı ile birkaç maç Sivas dışında oynatılacakmış. Bununla bağlantılı olarak da yönetimin maçları İstanbul'da yapacağını öğrendim" şeklinde konuştu.

Süper Ligin yeni takımlarından Sivasspor'la maç yapacak olan 4 büyük takımın Sivas'a geleceğini belirten Şener, "Biz bu maçların hepsini almayı istiyoruz" dedi. Yeni transferlerin de takıma güç getireceğini kaydeden Şener, "Bu takımın şampiyon olacağını düşünüyorum" dedikten sonra, ilk yıl hedef olarak 10 takımın içinde olmak istediklerini açıklayan Sivassporlu yöneticileri uyaran Şener, "Bir daha sakın ilk ona gireceğiz demeyin" diye uyarıda bulundu.

Süper ligde mücadele edecek olan Sivasspor'un taraftarları tarafından yalnız bırakılmamasını da isteyen Şener, taraftara çağrıda bulunarak, "Taraftarımıza çağrımız Sivasspor'u hiçbir zaman yalnız bırakmamalarıdır. Takım iyi oynadığında taraftarın coşkuyla harekete geçirmesi, yeterli değildir. Her zaman maçın 90 dakika olduğu unutulmamalıdır ve de seyirci de profesyonelce davranmalıdır. Son dakikada bile birkaç golün atılabileceğini düşünülmelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 11:47:20
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 11:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?