7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Futbolcunun maçta parmakları dondu

Sivas Süper Amatör Lig'de oynanan bir maçta soğuk hava nedeniyle futbolculardan Muhammed Demir'in sağ elindeki 3 parmağı dondu. Buna rağmen maça devam ederek bir de gol atan Demir, maçın ardından tedavi altına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivas Süper Amatör Lig'de Paşaçayır Sahası'nda oynanan Sivas Belediyespor-Sağlıkspor maçının ilk yarısında, Sivas Belediyespor'da top koşturan orta saha oyuncusu Muhammed Demir (26) sağ elinin 3 parmağının soğuk havadan etkilendiğini fark etti.

Parmaklarını hareket ettiremeyen ve morardığını gören Demir, buna rağmen durumu kulüp yetkililerine söylemeyerek maça devam etti.

Maçın ikinci yarısında bu halde futbol oynanan Demir'in bir de gol attığı maç 2-0 Sivas Belediyespor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ardından Demir, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı.

Tedavisi hastanenin El Cerrahisi Bölümünde devam eden Demir, AA muhabirine, maç sırasında ellerinde eldiven olmadığını söyleyerek, "Sonuçta orada 22 kişiyiz, sadece bana oldu. Şansızlıktan mı, yoksa benim bünyemin zayıf olmasından mı bilmiyorum. Sağlıkspor maçında sağlığımdan oldum" dedi.

CÜ El Cerrahisi Bölümü Sorumlusu ve Ortopedi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayati Öztürk ise Demir'in kendilerine geldiğinde 3 parmağında donmadan kaynaklanan dolaşım sıkıntısı bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Tıbbi tedavisini yaptık, rahatlamayınca cerrahi tedavisini yapıyoruz şu anda. Ancak dolanım hala riskli. Bugün yeniden bir ameliyata alacağız. Tam durumu birkaç güne kadar belli olur."

Bu soğuk havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini, spor yapılacaksa eldivenlerle veya günün sıcak saatlerinde yapılması gerektiğini vurgulayan Öztürk, donmanın his kaybı, morarma ve su toplama şeklinde kendini gösterdiğini belirtti.

Demir'in yanında refakatçi kalan takım arkadaşlarından Bayhan Çelik de soğuk havalarda maçların oynatılmamasını istedi.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 13:41:26
Güncelleme :14 Ocak 2008 Pazartesi 13:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
furkan bütüner IP: 85.98.107.xxx Tarih : 14.01.2008 20:16:28

geçmiş olsun abime ben daha 10 yasındayım ama çok etkilendim babam önceden burada oynuyordu bu soguk havalarda maçın ertelenmesi gerekirdi demi ama.