6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Bütçesi küçük ama hedefi büyük

Turkcell Süper Ligi'nin lideri Sivasspor, ligde bazı yıldız futbolcuların transfer rakamının bile altında olan 15 milyon 600 bin YTL'lik tahmini bütçesiyle şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Birinci Lige 3 yıl önce çıkmayı başaran Sivasspor, kısıtlı bütçesine, dar kadro yapısına rağmen, kendisinden ekonomik olarak çok güçlü birçok ekibin yer aldığı Süper Lig'de tutunmayı başardı.

14 galibiyetle ligin şu anda en fazla galip gelen takımı olan Sivasspor, 19. hafta sonu itibariyle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi güçlü ekiplerin önünde liderliğini sürdürüyor.

Ekonomik olarak güçlü olmamasına rağmen mütevazi kadrosuyla ligin zirvesinde yer alan Sivasspor'un bu başarısının sırrının takımdaki birlik ve beraberlik ile amatör ruhun devam etmesi olarak nitelendiriliyor.

Ligin ilk yarısını lider olarak tamamladıktan sonra takıma maddi destek sağlamak ve ileriye yönelik hedeflerini belirleyebilmek için Mehmet Yıldız gibi gözde bazı oyuncularını devre arasında satış listesine koyan Sivasspor, kulüplerden istenilen teklifler gelmeyince, kırmızı-beyazlı camiadan da destek alarak oyuncularını satmama kararı aldı.

Kulüp yöneticileri takımın şu anki tahmini bütçesinin 15 milyon 600 bin YTL olarak değerlendiriyor.

Bu hafta lig üçüncüsü Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Sivasspor, bu maçtan da galibiyetle ayrılarak evindeki yenilmezliğini sürdürmek ve bu sezon ki 10 maçlık galibiyet serisine yenisini eklemek istiyor.

Yiğidoların, mali açıdan kendilerinin çok üzerinde olan Fenerbahçe ile bu hafta sonu Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynayacağı karşılaşmada gösterecekleri performans merakla bekleniyor.

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 11:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
medine polat IP: 78.163.101.xxx Tarih : 24.01.2008 10:03:44

ben sivas sporu çok seviyorum hep onun arkasındayım