3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Balili uzun yıllar Sivas'ta

Sivasspor'un İsrailli golcüsü Pini Felix Balili, kırmızı-beyazlı ekibin kısa sürede Türk futbolunda iyi yerlere geleceğini, Sivasspor'da oynadığı için mutlu olduğunu ve uzun yıllar Sivasspor'da forma giymek istediğini söyledi.

Sivasspor'un Turkcell Süper Ligi'nde ilk sezonu olduğunu hatırlatan golcü futbolcu Balili, "Sivasspor, Süper Lig'e yeni çıkmış bir takım olmasına rağmen başarılı sonuçlar aldı. İlk sezona göre çok iyi bir performans sergiledik. Ancak 2. yarıya istediğimiz gibi başlayamadık. Çalışarak, daha iyi yerlere gelmek istiyoruz" dedi.

Takım içindeki diğer futbolcularla çok iyi bir dostluk olduğunu belirten Balili, "Burada çok iyi bir dostluk ortamı var. Türk ve yabancı futbolcular birbirine kenetlenmiş durumda. Çalışmalarımızı - 20 ile - 25 derece havada yapmamıza rağmen, arkadaşlıkların verdiği sıcaklık nedeniyle soğuktan etkilenmiyoruz. Sonuçta hepimiz profesyonel futbolcuyuz" diye konuştu.

Son günlerde İsrail gazetelerinde yer alan 'Balili, vatan hasreti çekiyor, ülkesine gelmek istiyor" şeklindeki haberleri de değerlendiren Balili, "Sivasspor ile 2 yıllık bir sözleşme imzaladım. Sözleşmem devam ediyor, önümde bir yıl daha var. Sivasspor'u çok seviyorum. Bu takımın başarılı olacağına inanıyorum. Sözleşmem sona erdiğinde yönetim ile tekrar masaya oturacağız. Sivasspor'da uzun yıllar futbol oynamak istiyorum. İnşallah bu amacıma da ulaşırım" ifadelerini kullandı.

İsrailli futbolcu Balili ile ilgili değerlendirmede bulunan Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ise Balili'nin başarılı bir futbolcu olduğunu belirterek, "Balili ile sözleşme imzaladığımızda, sezon öncesi kampa katılamamıştı. Bir süre takıma uyum sağlamakta güçlük çekti. İlk yarı sonunu ve devre arasını çok iyi değerlendirerek, istenilen forma kavuştu. Şu anda bize en çok fayda sağlayan futbolculardan biri" dedi.
Balili'nin diğer futbolculardan farklı bir özelliği olduğunu da belirten Ünsal, "Balili, futbolcularımız arasında en sempatik olanı. Çok cana yakın, ikili ilişkileri çok iyi. Uyumu güzel. Bazı Türk futbolcularda bulamadığımız yakınlığı Balili'de buluyoruz. Kendisini de çok seviyoruz. Gayet disiplinli bir futbolcu. Çalışmayı çok seviyor ve onun için de başarılı oluyor" dedi.

Ünsal, Balili'nin uzun yıllar Sivasspor'da forma giymesini istediklerini de belirterek, "Balili'nin sözleşmesi bittiğinde umarım tekrar uzatırız. Biz, Balili'nin uzun yıllar Sivasspor'da oynayacağını düşünüyoruz. Sivaslılar da Balili'yi çok seviyor. Anadolu'nun tam ortasında olan Sivas'ta bir Balili rüzgarı esiyor. Bu rüzgardan biz de memnunuz. Kendisinin de memnun olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 11:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?